CHP lideri Özel'den AYM'nin önünde dikkat çeken açıklama. Yargıtay'ın kararını destekleyen Erdoğan'ı eleştirdi; Bu bir darbe, anayasayı askıya alma girişimi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın AYM üyeleriyle hakkındaki kararına destek çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Yargıtay'ın AYM hamlesini darbe girişimi olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Özel'den AYM'nin önünde dikkat çeken açıklama. Yargıtay'ın kararını destekleyen Erdoğan'ı eleştirdi; Bu bir darbe, anayasayı askıya alma girişimi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ile ilgili AYM önünde açıklama açıklama yaptı.

Türkiye'nin anayasa geleneğinin çok güçlü olduğunu ifade eden CHP lideri Özel, AK Parti'nin Türkiye'yi anayasasızlaştırmaya çalıştığını iddia etti. Erdoğan'ın uçakta gazetecilere yaptığı açıklamaya kadar bunun yargı krizi olduğunu söyleyen Özel,  konuşmasına şöyle devam etti:

"Erdoğan’ın açıklamalarını duyduktan sonra; Erdoğan’ın eliyle anayasa düzeninin ortadan kaldırılmaya çalışılması, halkın iradesine karşı Erdoğan’ın liderliğinde bir kalkışmayla karış karşıya olduğumuz anlaşılıyor.

"ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEK İÇİN AK PARTİ VE MHP’NİN YETERLİ MİLLETVEKİLİ YOK"

Anayasayı değiştirmek için AK Parti ve MHP’nin yeterli milletvekili yok. Bunu referanduma götürecek durumları da yok. Bu anayasayı ortadan kaldırmak, zaten ilk dört maddesini değiştirilemediği için mümkün değil. Bu anayasanın bazı maddelerini yok sayıyorlar. Bu yok saymaya, yetkisini anayasadan alan Erdoğan yol veriyor.

Erdoğan anayasadaki hükümleri koruyacağına Yargıtay’la birlikte anayasanın bir hükmünü yok saymaya çalışmaktadır.

Sen anayasanın o hükmünü değiştirecek güçte değilsin; millet bu sana bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin. Bu bir darbe girişimi, anayasayı askıya alma girişimidir.

Türkiye’yi anayasasızlaştırma girişimine yol verip destek veriyorsa kendi meşruiyetini ortadan kaldırıyor demektir. Erdoğan’ı uyarıyorum; kendi meşruiyetini tartışmaya açma. Anayasa'ya sahip çık, çıkmazsan sen de yok hükmündesin."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin