CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta yapacağı açıklama sızdı. 28 Kasım'da altılı masanın ne açıklayacağı da belli oldu

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100'ün ses getiren programı Sağlı Sollu'da hem CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta yapacağı yapacağı açıklamaya hem de altılı masanın 28 Kasım'da duyuracağı anayasa taslağına ilişkin bilgiler verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta yapacağı açıklama sızdı. 28 Kasım'da altılı masanın ne açıklayacağı da belli oldu

tv100’ün ilgi ile takip edilen programı Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu’da Barış Yarkadaş Ankara kulislerine dair kritik bilgiler verdi. Yarkadaş, "Sayın Kılıçdaroğlu 3 Aralık İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu’nda basına ve kamuoyuna açık bir toplantı düzenleyecek. Bu toplantıda kalkınma planı olarak özetleyebileceğimiz bir yol haritası açıklayacak." dedi.

Yarkadaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bir kalkınma planı açıklayacak. İktidarının ilk 100 gününde neler yapacağını anlatacak. Bu bir anlamda Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin güçlü bir mesaj niteliği taşımış olacak.

Yarkadaş 6'lı masanın 28 Kasım'da açıklayacağı anayasa taslağına ilişkin, "6’lı masanın ortaya koyduğu anayasadaki değişiklik taslağında ilk 4 maddeye dokunulmadı. Yurt dışı oyları için ayrı bir seçim bölgesi oluşturuldu. Orada kullanılan oyların Türkiye’deki seçim sonuçlarını değiştirmesinin önüne geçilecek." dedi.

Yarkadaş, "Yeni önerilen taslağa göre Cumhurbaşkanı’nı 7 yıllığına ve 1 kez seçilmek üzere halk seçecek. HSYK ve AYM’nin yapısı değişecek, üyelerin yarısı kadın olacak. YÖK’ü kaldırmak istiyorlar ve gensoruyu getiriyorlar." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin