CHP lideri Kılıçdaroğlu'na İktidar Yolunda Dayanışma Platformu'ndan destek açıklaması: Genel Başkan'a yapılan belden aşağı siyaset yöntemlerini reddediyoruz

Seçimin ardından CHP içerisinde yaşanan 'değişim' gerginliği sonrasında CHP içerisindeki "İktidar Yolunda Dayanışma Platformu" bir açıklama yaptı. Açıklamada CHP'nin bu süreçte zarar gördüğü vurgulanırken Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na da destek verildi. Açıklamada "Değişimi ve yenileşmeyi kendimizden başlatalım" ifadeleri kullanıldı, "Kılıçdaroğlu başta olmak üzere kişilerin yıpratılması ve hatta itibarsızlaştırılması üzerine kurulu “belden aşağı” siyaset yöntemlerini reddediyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na İktidar Yolunda Dayanışma Platformu'ndan destek açıklaması: Genel Başkan'a yapılan belden aşağı siyaset yöntemlerini reddediyoruz

Seçimin ardından CHP içerisinde yaşanan 'değişim' gerginliği sonrasında CHP içerisindeki "İktidar Yolunda Dayanışma Platformu" bir açıklama yaptı. Açıklamada CHP'nin bu süreçte zarar gördüğü vurgulanırken Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na da destek verildi.

Açıklamada "Değişimi ve yenileşmeyi kendimizden başlatalım" ifadeleri kullanıldı, "Kılıçdaroğlu başta olmak üzere kişilerin yıpratılması ve hatta itibarsızlaştırılması üzerine kurulu “belden aşağı” siyaset yöntemlerini reddediyoruz" denildi.

İktidar Yolunda Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamadan satır başları şöyle: 

"TARTIŞMALAR ZARAR VERMEYE BAŞLADI"

"Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinden sonra başlayan tartışmalar, cumhuriyetin kurucu partisinin geleneklerine ve demokrasi kültürüne zarar vermeye başlamıştır.

Bu durum parti üyelerimizi, delegelerimizi ve tüm partililerimiz rahatsız etmekte ve ağır ekonomik koşullar altında ezilen halkımız tarafından üzüntüyle izlenmektedir.

Parti içi tartışmalar o hale gelmiştir ki, ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik koşulları yerine, parti içi tartışmalar iktidar medyasının birinci gündem maddesi olmuştur."

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na İktidar Yolunda Dayanışma Platformu'ndan destek açıklaması: Genel Başkan'a yapılan belden aşağı siyaset yöntemlerini reddediyoruz

"DEMOKRASİNİN VE LAİKLİĞİN GARANTİSİ"

Yıllardan beri gece-gündüz demeden, hiçbir beklenti içine girmeden mücadele eden bizler, eşit koşullarda yapılmayan seçimlerden alınan sonuçlardan büyük üzüntü duymamıza karşın, partimizin iktidar hedefine yönelik mücadelesinin kesintiye uğramadan, yılgınlığa ve ümitsizliğe düşmeden/düşürülmeden devam etmesinden yanayız.  Çünkü Türkiye’nin dün olduğu gibi bugünde, yarın da umudu, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin, cumhuriyetin, demokrasinin ve laikliğin garantisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Dolayısıyla bugün partimizin içine düşürüldüğü bu kaos ortamı ülkemizin geleceğinin garantisi olan partimize yakışmadığı gibi, bu ortamdan geleceğe dönük sağlıklı bir yapılaşmanın da çıkabileceği konusunda kuşku duyuyoruz.

Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizin ve içinde bulunduğumuz ittifakın eksiklerinin ve bariz hatalarının olduğunun çok farkındayız.  Bu hataları ve eksikleri masaya yatırıp tüm yönleriyle tartışmak ve dersler çıkarmak yerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere kişilerin yıpratılması ve hatta itibarsızlaştırılması üzerine kurulu “belden aşağı” siyaset yöntemlerini reddediyoruz. 

"ELEŞTİRMEYELİM DEMİYORUZ"

"Bunun yanı sıra Genel Başkanımıza yönelik “koltuk atma”, “utanmadan o koltukta oturuyor” gibi siyasetin düzeyini düşüren eylem ve sözleri pervasızca kullananları kınıyor ve bu isimlerin siyaseten hangi başarıları olduğunu da merak ediyoruz.  

Biz, Genel Başkanımızı eleştirmeyelim demiyoruz, diyoruz ki değişimi ve yenileşmeyi önce kendimizden başlatalım, önce kendimizi sorgulayalım. Bugüne kadar yapılan hatalardan, Genel Başkanımızın kanatları altına sığınıp, parti kadroları ile istedikleri gibi oynayan, tasfiye eden anlayış sorumludur ve bu anlayışın CHP’de değişime öncülük edemeyeceği bellidir. 

Parti içi muhalefet tabi ki olmalıdır ve partimizin ancak bu yolla güncellenebileceğini herkesten daha iyi biliyoruz,  ancak parti içi muhalefeti başka partilerden güç alarak yürütmeyi, çeşitli kumpasların içinde yer almayı kabullenmiyoruz. Parti içi muhalefet açık, sarih ve net olmalıdır. "

"PARTİ TABANININ ETKİN OLDUĞU CHP'DEN YANAYIZ"

"Rantçı, rüşvetçi ekiplerin yönettiği bir parti değil, parti tabanının etkin olduğu bir CHP’den yanayız ve bunun için buradayız.  

CHP’nin sağcılaşmasından değil, sol-sosyal demokrat, laik, cumhuriyetçi ve demokratik bir parti olarak muhafazakâr ve mütedeyyin seçmeni kucaklayacak işçiden, emekçiden yani halkın çıkarlarını öncelikle gündeme alan politikalarla halka ulaşmasından yanayız.

Bu nedenle, bu süreçten partimiz daha da güçlenerek çıkması için, parti organlarında güvenilir ve bilinçli kadroların görev almasına yönelik çalışmalarımızı tavizsiz sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz. "

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin