CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan sert tepki: 21'inci yüzyılın en büyük ayıplardan biri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Gazze şeridinde sivilleri hedef alan İsrail'i sert dille eleştirdi. "Hastane bombalanır mı akıl var mantık var. Bir insanın gözü dönmüşse, kendi koltuğuna düşkünse onlar giderler hastaneyi de bombalarlar. Bunun dünyanın gözü önünde yapılması 21.yy için en büyük ayıplardan birisidir" dedi

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan sert tepki: 21'inci yüzyılın en büyük ayıplardan biri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in sivillerin de sığındığı  el-Ehli Baptist Hastanesine hava saldırısı düzenlenmesini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, 500 kişinin yaşamını yitirdiği hava saldırısıyla ilgili 21.yy için en büyük ayıplardan biri olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Hastane bombalanır mı akıl var mantık var. Bir insanın gözü dönmüşse, kendi koltuğuna düşkünse onlar giderler hastaneyi de bombalarlar. Bunun dünyanın gözü önünde yapılması 21.yy için en büyük ayıplardan birisidir. Kadınlar, çocuklar öldürülecek ve kimsenin sesi çıkmayacak. Geçmişte Türkiye Orta Doğu'nun en güven veren ülkesiydi. Cumhuriyeti kurmuştuk, mazlum ülkeler de kurdular. İnsan haklarında önemli adımlar attık. Türkiye güven veren bir ülke olmaktan çıktı. Oysa pek çok uluslararası kuruluş Türkiye’nin kapısını çalardı gelin sorunu çözün diye. Bizimkiler bağırıyor ara bulucu olalım mı diye. Kimse bu sesi duymuyor. Türkiye dış politikada güven veren ülke olmaktan çıktı."

"CHP CUMHURİYET'İN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLAYACAK"

Kılıçdaroğlu, "Bizim belediyelerimizin olduğu her yerde, her yer bayrağımızın renginde kırmızı beyaz olacak ve Cumhuriyetin 100.yılı şenlik havasında turnuvalarla, konserlerle, yürüyüşlerle kutlanacak. Yani Cumhuriyet Halk Partisi 100. yılımızı coşkuyla halkımızla birlikte kutlayacak" dedi. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin