CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya tebrik. CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya uyuşturucu baronları ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla tebriklerini ilettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, kasım ayında yapılması planlanan büyük kurultayla ilgili mesajlar paylaştı. Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu'nu eleştiren Bilal Erdoğan'ı eleştirdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu: Aileni siyasete bulaştırma

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya tebrik.  CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, uyuşturucu baronları ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı tebrik ettiğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu, Gezi davası kapsamında geçtiğimiz günlerde cezası onanan Can Atalay'ın cezaevinde olduğunu hatırlatarak "Seçimden önce gerekli tüm belgeleri aldı. Seçildi, hapisten çıkarmıyorlar. Bu hukuku katletmektir. Atalay'ı serbest bırakmayanlar Anayasa değişikliği için kapımıza gelmesinler!" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

Biz CHP olarak kimliği ne olursa olsun adalet isteyen herkesin yanında olacağız. Bu çatı altında adalet olsun istiyoruz. Adalet, hak istiyoruz.

İçişler Bakanı'na tebrik telefonu

Pazar günü Ankara'da bir terör saldırısı oldu. Polis ve ailelerine geçmiş olsun diyoruz. Bu ülke terörden çok çekti. Teröre karşı durmak herkesin ortak görevidir. Pazar sabahı İçişleri Bakanı'nı aradım, öncelikle ivedilikle müdahale eden yaralanan ve orada görev yapan bütün emniyet mensuplarına teşekkür ederiz. İçişleri Bakanı’na uyuşturucu baronları ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla tebriklerimi ilettim.

"Kadın erkek eşitliğinde CHP olarak devrim yapacağız"

CHP olarak biz üzerimize düşeni mutlaka yapacağız. Eşitlik için geldiler burada arkadaşlar kadın arkadaşlar. Kadın erkek eşitliğinde CHP olarak bir devrim yapacağız. Kurultaya götüreceğim, fermuar sistemi gelecek, bir kadın bir erkek. Hiç endişe etmeyin.

Anayasadaki basın hürriyeti gereği yerine getirilmiyor. 

Yeni anayasa açıklaması

Ahlaki ve siyasi bir meşrutiyeti olmayan iktidara karşı mücadele veriyoruz. Yarış, eşit koşullarda verilir.

Bir Japon atasözü var: 'Pirincin içindeki siyah taşlardan korkma beyaz olanlardan kork.'

Erdoğan sivil bir anayasa yapalım diye konuşma yaptı. Erdoğan gerçekten adaletten yana mı? Erdoğan gerçekten demokrasiden yana mı?

Düşüncesini açıkladı diye hapishaneler dolu. Anayasa'nın 25, 26 ve 27'nci maddelerinde düşünce ve ifade özgürlüğünü ifade ediliyor. Düşüncesini ifade ettiği için bir kişi içerdeyse bu anayasa askıda demektir. Merdan Yanardağ, gazeteciler, avukatlar, askerler niye içerde?

"7 milyon çocuk yeteri kadar beslenemiyor"

Anayasa çocuğun korunması ve eğitim hakkını garanti altına alıyor. Öğrencilere bedava yemek vereceklerdi. Şubat ayında bu açıklandı ama 8 Eylül'de başka bir açıklama yapıp sadece deprem bölgesinde çocuklara yemek vereceklerini açıkladılar. Sen tasarruf yapacak başka bir şey bulamadın mı? 3-6 yaş çocuk eğitiminde 7 milyon çocuğun yeteri kadar beslenemediği yine devletin açıklaması olarak yansıdı. Bu ülkenin en temel sorunu nedir deseniz, eğitim derim.

"Şanlıurfa'da 70-80 kişilik sınıflar var"

Anayasa'da diyor ki kimse eğitim hakkından mahrum bırakılamaz. Çocukların okuma ve beslenme hakkı var ama bu hakkı vermiyorlar. Şanlıurfa'da 70-80 kişilik sınıflar var, bu sınıflarda öğretmen öğrenciyle nasıl ilgilenecek?

Madde 45, çiftçinin korunmasıdır. Böyle bir kanun var. Çiftçiye her yıl bütçeden milli gelirin yüzde 1'i oranında pay verilir diyor. Hiçbir zaman bu işçiye verilmedi. Sen olan kanuna uymuyorsun, gel beraber demokratik bir anayasa yapalım diyorsun.

Anayasa sendika kurma hakkı veriyor. Sendika kuruyorsunuz ama kapının önüne konuyorsunuz. Saraydaki zat da bana diyor ki, gel seninle demokratik bir anayasa yapalım. Ben işçinin, alınteri dökenin yanında duracağım.

Madde 55, ücret emeğin karşılığıdır, devlet gerekli tedbirleri alır diyor. Asgari ücret 11 bin 402 lira, bir insanın hayatta kalması için yapması gereken harcama 17 bin lira. Yetim kız çocuğu aylığı 1805 lira. İnşaat sektöründe çalışanların yüzde 70'den fazlası asgari ücretle çalışıyor.

KKM ve borsadan kazanıyorsunuz, sıfır vergi alınıyor. Vergide adalet yok. 

Can Atalay tepkisi

Can Atalay şu anda cezaevinde. Seçimden önce gerekli tüm belgeleri aldı. Seçildi, hapisten çıkarmıyorlar. Bu hukuku katletmektir. Atalay'ı serbest bırakmayanlar Anayasa değişikliği için kapımıza gelmesinler!

Alt mahkemeler Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını uygulamıyor. Bunun bir yaptırımı var mı; terfi. AİHM kararları uygulanmıyor. 

Anlattığım tüm adaletsizleri yapan kim? Kadınlar mı, işçiler mi, gençler mi..?

İmamoğlu'na destek

Erdoğan'a bir tavsiyem var; Aileni siyasete bulaştırma. Bir oğlun var bizim İBB Başkanımız hakkında laflar ediyor. Gücünü babandan alıyorsan sen zaten adam değilsin. Eğer sen eleştirip de ben İBB Başkan adayı olmak istiyorum diyorsan, çıkmazsan namertsin. Ayrıca şu soruyu da sormak zorundayım. Devlete ne kadar vergi veriyorsun ve gelirin nereden?

Siyasiler ailelerini siyasete bulaştırmasın. Bu ahlaki değil. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin