CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan vekillere talimat: Tartışmayın

Seçim yenilgisinin ardından "değişim" ve "kurultay" çağrılarının yapıldığı CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni seçilen milletvekillerine “Tartışmayın, çalışmaya devam edin” talimatı verdiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan vekillere talimat: Tartışmayın

Seçimlerin ardından CHP'deki ağır topların da katıldığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğündeki toplantının sızdırılmasının yankıları sürüyor. 

25 Temmuz’da partisinin milletvekilleri ve aileleriyle yemekte bir araya gelen CHP liderinin  Kılıçdaroğlu’nun, “Halka dokunun” diyerek yerel seçim çalışması yapılmasını istediği; “birlik” vurgusu yaparak “Eğer kırgınlıkları sürdürmek isteyen varsa yollarımızı ayırırız” mesajı verdiği kaydedildi. 


Kılıçdaroğlu, önceki gün de partinin ilk kez seçilen 62 milletvekiliyle gruplar halinde TBMM’de görüştü.  Kılıçdaroğlu’nun, milletvekillerine, “Meclis çalışmalarına katılması” talimatını verdiği ve önceden konular hakkında hazırlanmasını ve çalışmaları düzenli olarak takip etmesini istediği belirtildi. 

"Seçimlere odaklanın"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu’nun “parti içi tartışmalarla enerjinin tüketilmemesi, seçimlere odaklanılması, halkla temas kurulması ve ekonomi başta sorunların anlatılmasını istediği” aktarıldı. Kılıçdaroğlu’nun, “Tartışmayın, çalışmaya devam edin” talimatı verdiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun, partinin “değişim” tartışmaları altında devam eden kurultay sürecinin de yerel seçimlerden önce tamamlanacağı yönünde bilgi verdiği öğrenildi. Bazı milletvekilleri, bu yöndeki konuşmaların, “Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olacağı ve karşısına aday çıkmayacağı” izlenimini yarattığını kaydetti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin