CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sezgin Tanrıkulu yanıtı: Tehdit mi ediyorsun?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sözde milletvekili çıkmış Mehmetçiğime saldırıyor, mensubu olduğu ana muhalefet partisi kalkıp da bu milletvekilli müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor" sözlerine yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sezgin Tanrıkulu yanıtı: Tehdit mi ediyorsun?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün katıldığı  2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu bir kez daha sert dille eleştirip CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sesiz kalmakla suçlamıştı.  Erdoğan, "Sözde milletvekili çıkmış Mehmetçiğime saldırıyor, mensubu olduğu ana muhalefet partisi kalkıp da bu milletvekilli müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor"  açıklamasında bulunmuştu. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, paylaşımında  "Erdoğan, milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu için 'Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var.' demişsin. 'Devlet olarak' derken, kastın nedir?

Tehdit mi ediyorsun? Bu işleri hala SADAT’la mı görüyorsun? Siyasi ve ahlaki meşruiyetinin olmadığının farkındasın, buna göre davranıyorsun. Ancak bulunduğun makam adaleti emreder. Unutma, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir."

 

 

TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

Sezgin Tanrıkulu, TV100'deki Cansu Canan Özgen'in moderatörlüğünü yaptığı Özgür İfade programında TSK'yı eleştirmiş ve "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız" ifadesini kullanmış ve şöyle devam etmişti: "Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..."
Milletvekilleri olarak eleştirel yaklaşmaları gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu..." diye konuşmuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin