CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklenen video geldi. Kılıçdaroğlu duyurduğu videoyu Twitter'dan paylaştı. Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü çıkışı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından öğlene doğru, "Bu akşam saat 21.00’de burada buluşalım. Önereceğim, hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de… CHP bu sınavın üstesinden de hakkıyla gelecektir!" açıklamasını yapmıştı. Kılıçdaroplu beklenen videoyu yayınladı. Kılıçdaroğlu, başörtüsü ile ilgili kanun teklifi vereceklerini söyledi. Ahmet Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklenen video geldi. Kılıçdaroğlu duyurduğu videoyu Twitter'dan paylaştı. Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün öğlenen doğru 21:00'de Twitter hesabından bir video yayınlayacağını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, "Bu akşam saat 21.00’de burada buluşalım. Önereceğim, hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de… CHP bu sınavın üstesinden de hakkıyla gelecektir!" paylaşımını yapmıştı.

Kılıçdaroğlu beklenen videoyu yayınladı. Kılıçdaroğlu yayınladığı videoyu, "Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var!" notu ile paylaştı.

İşte Kılıçdaorğlu'nun paylaştığı o video:

Başörtüsü konusunda geçmişte kendilerinin de yanlışı olduğunu belirterek "artık bunu geçme zamanı" dedi.

 Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı:

''Biliyorsunuz uzun süredir ülkenin yaralarını kapatmaktan ve geleceğe güvenle bakmaktan bahsediyorum. Çok yaralar var. Bu yaralar hep bizi geçmişe tutsak ediyor. İktidar olduğumuzda atacağımız adımları şimdiden anlatmaya çalışıyorum. Helalleşme tam olarak bu. Halkımız birbirine düşürülmekten yorgun düştü. Kutuplaştırdılar, ayrıştırdılar adeta düşmanlaştırdılar. Oysa devlet yaraları kapatacak ki millet olarak dünya ile rekabete odaklanalım. Her kapanan yara bizi birleştirecek, güçlendirecek. Her adım huzurlu, refah içinde büyüyen bir Türkiye demek. Bu yüzden ben ucu nereye varırsa varsın bu yaraları kapatmaya kararlıyım.

Geçen hafta yol arkadaşlarıma yanımda mısınız diye sordum. Çünkü bu yaraları kapatmak cesaret istiyor, gözü peklik istiyor. Gelecekte gençlerimiz bu sorunlarla boğuşmasın diye bazen oy kaybetmeyi bile göze almak gerekiyor. Özetle yürek istiyor yürek, siyaseten büyük yürek istiyor. Türkiye'yi barıştırma yolu engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. 

Bu yaralardan biri de baş örtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Değişmeyi ve öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrenseller hukuk ilkeleri ile uyum içerisinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinde çıkarıyoruz. ''

 "DESTEK VERMEYE ÇAĞIRIYORUM"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusuna ilişkin yaptığı açıklamaya destek verdi.

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sn. Kılıçdaroğlu’nun bütün alanlarda başörtü özgürlüğünü yasal teminat altına alma çağrısını toplumsal barış açısından çok değerli buluyorum. Bütün siyasi partileri ve milletvekillerini bu yasa teklifine destek vermeye çağırıyorum."

 KARAMOLLAOĞLU'NDAN DA DESTEK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun mesajını alıntılayarak şu açıklamayı yaptı:

"Sn. Kılıçdaroğlu’nun, kazanımları yasal güvence altına alacak ve keyfi uygulamalara son verecek olan çağrısını kıymetli buluyor ve destekliyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin