CHP kurultayında 180 imzanın perde arkası. Barış Yarkadaş canlı yayında anlattı. İstanbul'da toplanan imzalarda aday ismi yok

CHP'nin 38. Olağan Kurultay'ı 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara'da yapılacak. Kurultayda yarış mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile değişimcilerin adayı Özgür Özel arasında yaşanacak. Kılıçdaroğlu ve Özel taraftarları delegelerden imza toplamaya hız verdi. İstanbul'daki 196 delegeden 180'inin Özel'e oy verdiği iddia edildi. Ancak Barış Yarkadaş TV100 canlı yayınında durumun öyle olmadığını ve yaşananların perde arkasını anlattı. Yarkadaş, Mardin delegelerinin tercihini de açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP kurultayında 180 imzanın perde arkası. Barış Yarkadaş canlı yayında anlattı. İstanbul'da toplanan imzalarda aday ismi yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 38. Olağan Kurultayı'nın 4-5 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirecek. Kurultayda genel başkanlık yarışının Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında geçmesi bekleniyor.

TV100.com yazarı Barış Yarkadaş, TV100'ün ses getiren programlarından Akşam Raporu'nda Mardin’in 12 delegesinin on birinin Kemal Kılıçdaroğlu’na imza verdiğini söyledi. Yarkadaş, ayrıca dün gece İstanbul’da dolaşıma sokulan 180 imza olayın perde arkasını anlattı.

Yarkadaş şunları söyledi:

İstanbul'daki arkadşalar diyor ki; 'Biz Özgür Özel için 180 imza aldık.' İmza atan arkadaşlar ise şunu söylüyor; İstanbul'da toplanan 180 imzanın atıldığı formlarda her hangi bir adayın ismi yazmıyor.

Bu imzalar ne Özgür Özel için toplanmıştır ne Kemal Kılıçdaroğlu için toplanmıştır.

İmzayı İl Başkanlığı topluyor ama kesinlikle ama kesinlikle isim yazmıyor. Seçilen başkan da şimdiye kadar Özgür Özel için bir irade beyanında bulunmadı.

Görebildiğim kadarıyla CHP İstanbul Başkanı Özgür Çelik de olduğunca tarafsız kalmaya çalışıyor. İstanbul'da 340 oy aldı. Bunun 100'ü net Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen il delegeleri.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin