CHP kontenjanından 4 partiye kaç vekil verilecek? CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu son noktayı koydu

Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi, Demokrat Parti kararını verdi. Muhalefet partileri CHP listesinden seçime girecek. Peki bu partilere CHP kontenjanından ne kadar vekil verilecek? Gazeteci Erdoğan Aktaş, bununla ilgili kulis bilgisini paylaştı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun son noktayı koyduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP kontenjanından 4 partiye kaç vekil verilecek? CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu son noktayı koydu

Erdoğan Aktaş'ın tv100.com'daki "Millet İttifakı'nda liste tartışması" başlıklı yazısı

Millet İttifakı’nın kurulma aşamasında, CHP’nin, DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat ve İYİ Parti’ye kendi listelerinden yer vereceği ifade edilmişti.

CHP’nin ortaklarına hem de seçilecekleri sıralardan milletvekili verecek olması parti teşkilatları içinde de tartışmalara yol açmıştı.

Öyle ki, CHP’nin teşkilatlarında rahatsızlıklar yüksek sesle dile getirilmeye başlanmıştı. Çünkü CHP listelerinden Gelecek, DEVA, Saadet Partileri’ne 20, İYİ Parti’ye 15, Demokrat Parti’ye de beş milletvekili hakkı verileceği söyleniyordu.

Yani CHP’nin muhtemel 80 milletvekilini ittifak üyelerine vereceği belirtiliyordu.

Milletvekili kesin listeleri hazırlanırken, Millet İttifakı temsilcileri CHP’nin eski genel merkez binasında bir araya geldi. Ancak partiler CHP’den umduklarını bulamadı.

CHP parti teşkilatlarından gelen tepkileri de dikkate alarak, kendi listesinden Gelecek Partisi’ne beş, DEVA Partisi’ne beş ya da altı, İYİ Parti’ye beş, Saadet Parti’ne beş, Demokrat Parti’ye de iki milletvekilliği vereceğini söyledi. Bu durum, beş partide de huzursuzluk yarattı.

İttifak temsilcileri, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek ile görüşmelerini sürdürüyor.

Fakat aldığım bilgiye göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu belirlenen bu sayılardan fazla vekili ortaklarına vermemekte kesin kararlı.

Bu durum hiç kuşkusuz ittifak ortakları arasında tartışma yaratacak. Fakat seçim takvimi işliyor ve doğrusu beş parti de CHP’nin vereceği kadar milletvekili sırasıyla yetinmek zorunda kalacak.

 

CHP-İYİ PARTİ ORTAK LİSTE ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

CHP ve İYİ Parti 10 şehirde fermuar yöntemiyle ortak liste çıkaracaklarını açıklamıştı. Fakat çalışmalar sürüyor.

İki parti de milletvekili sayılarının düşük olduğu iller üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar sonucu iki parti ortak liste oluşturacak, şehir sayısını da 20’ye çıkarmayı hedefliyorlar.

MİLLET İTTİFAKI’NIN ORTAK LİSTESİ

CHP ve İYİ Parti ortak liste oluşturdukları illerin sayısını artırmaya çalışırken, bir yandan da Millet İttifakı’nı oluşturan altı parti de bazı illerde ortak liste hazırlamaya çalışıyor.

Ancak bu konuyla ilgili ittifak üyeleri şu ana kadar kesin bir anlaşmaya varamadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin