CHP kongrelerinde neler oluyor? Barış Yarkadaş, 'tuzağa düşmeyin' diyerek anlattı. Kemal Kılıçdaroğlu mu Ekrem İmamoğlu mu kazanıyor?

CHP'de kongreler sürüyor... Bir tarafta Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları diğer yanda 'değişim' hareketinin başını çektiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu... Son gelişmeleri gazeteci Barış Yarkadaş X hesabından paylaştı. Yarkadaş özel bilgiler için de pazartesi gecesi tv100'e beklediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP kongrelerinde neler oluyor? Barış Yarkadaş, 'tuzağa düşmeyin' diyerek anlattı. Kemal Kılıçdaroğlu mu Ekrem İmamoğlu mu kazanıyor?

CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medyada yaptığı açıklamada "CHP delegeleri partinin enerjisini boşa harcatan “değişim” tartışmasını kongre salonlarında bitiriyor" diyerek Ankara ve İstanbul'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen başkanların seçildiğini dile getirdi.

Yarkadaş, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X'te CHP'deki değişim tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Detayları pazartesi gecesi tv100 üzerinden vereceğini söyleyen Yarkadaş, CHP'deki tabloyu anlattı.

Değişim tartışmasının kongre salonlarında bitirildiğini ifade eden Yarkadaş,

"Bugün netleşen tablo şöyle:

Manisa’nın en büyük ilçesi Yunusemre’de, Özgür Özel’in de katılarak konuşma yaptığı kongrede, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ve Özel’e karşı çıkan ekibin adayı Heval Şahin Turan 213 oy aldı ve yeni ilçe başkanı oldu. Bu sonuç, Özel açısından hayli manidar…

Ankara’nın bir ilçesi dışında tüm ilçe başkanları Kılıçdaroğlu’nu destekleyen başkan ve delegelerden oluştu. (Çankaya, Mamak, Etimesgut, Altındağ, Keçiören)

İstanbul Şişli’de “değişimciler” aday çıkaramadı. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen iki ayrı liste yarıştı. Yeni Başkan Tamer Özcanlı oldu.

Ümraniye’de Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Hakan Kızılelma kazandı.

Beykoz’da da tablo değişmedi. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Mahir Taştan yeni ilçe başkanı oldu.

Keza Esenler de aynı.

Bunları, Twitter’daki trollerin yalanlarının tuzağına düşmeyin diye yazdım.

Ayrıntıları pazartesi gecesi tv100‘de anlatacağım" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin