CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den iktidara çok sert eleştiri

İstanbul’da, Galata Köprüsü'nde 'Halkın otobüsüyle vatandaşları ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Esnafın, tüccarın, yurttaşın hakkını beton lobilerine ihale edenler, sıra halka gelince ‘acı reçeteyi uygulayacağız’ diyorlar. Ekonomideki kötü gidişatın halka yıkmaya çalışanlar esnafı, halkı dinlesinler. Vatandaş perişan, esnaf perişan” dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den iktidara çok sert eleştiri

MEDYATAVA

Gürsel Tekin, “Saraydan bazı yetkililer buyurmuşlar, “Acı reçeteyi uygulamaktan çekinmeyeceğiz” diye.  İktidarının yanlış siyasi tercihleri sonucu zaten yıllardır ekonomide “acı reçeteye” maruz kalan topluma anlaşılan birtakım sömürü uygulamalarını daha da geliştirerek devreye sokmaya hazırlanıyorlar.” diye konuştu

Tekin açıklamasını şöyle sürsürdü: “Vatandaşın yaşam koşullarının iflas etmesi yetmiyormuş gibi, iktidar bütün yanlışlarının faturası bir kez daha yurttaşlara ödetmek istiyor.. Anlaşılan, 19 yılın sonunda döndük dolaştık ve yine geldik acı reçetelik olduk. İktidarın Türk halkına armağanı: “acı reçete” vermek oldu. Bugüne kadar her türlü yurttaşlık görevini yerine getiren, vergisini ödeyen bir millete bu reva görülmemeliydi. Reçeteye ihtiyacı olanın vatandaş olmadığını söyleyen Tekin, “reçete” yazılacak bir yer varsa, o da AKP iktidarının kendisidir.” İfadesini kullandı.

 

MİLLETE ACI REÇETE ÖNERMEK; YAŞAMA, ÖL DEMEKTİR!

Millete acı reçete önermenin AK Parti iktidarının yapması gereken son şey olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, şöyle dedi:

Bugün gelinen noktanın tek bir sorumlusu iktidar partisidir. Millete, “reçete” kesebilmeniz için, gelinen noktada hiçbir sorumluluğunuzun olmaması gerekir. Bilerek ve kasten yapmış olduğunuz ekonomik hatalardan dolayı hesap vermeden, millete acı reçete önermek hiç kimsenin haddi değildir." Önce millete ödettiğiniz bu ağır ekonomik bedelin hesabını sandıkta vereceksiniz. Asıl olan ‘Acı reçeteyi bu halk size ilk seçimde kesecek” ifadelerini kullandı.

ALLAH’TAN KORKMUYOR, KULDAN UTANMIYORLAR

“Şimdi milletimize bir acı ilaç daha içirmeye hazırlanıyorlar. Ancak milletimizde acı ilaç içecek hal kalmadı. Devleti yönetenler israf etmeye devam ederken, millette tasarruf et demelerini aklım almıyor. Bir an ve hızlı bir şekilde milletin önüne sandık gelmeli ve millet kendi kaderini kendi tayin etmelidir. Milletin sofrasındaki son kuru ekmeğe de göz dikmekten vaz geçin. Ayıp” sözleriyle değerlendirdi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin