CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den flaş açıklama... Hazine adına kayıtlı 830 bin 582 taşınmaz nerede? Tekin, "kayıp vatan toprakları aranıyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den bomba iddia... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Sayıştay 2020 Denetim Raporu’nu inceleyen Tekin, Hazine adına kayıtlı 4 milyon 165.658 adet taşınmazdan 830.582 taşınmazın devletin resmi kayıtlarda olmadığını iddia etti ve “kayıp vatan toprakları aranıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den flaş açıklama... Hazine adına kayıtlı 830 bin 582 taşınmaz nerede? Tekin, "kayıp vatan toprakları aranıyor” dedi.

MEDYATAVA

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Sayıştay 2020 Denetim Raporu’na göre, mülkiyeti Hazine adına kayıtlı 4.165.658 adet taşınmazdan 830.582 taşınmazın devletin resmi kayıtlarda olmadığını belirterek, “kayıp vatan toprakları aranıyor” dedi.

CHP’li Tekin, “AKP İktidarı, Hazineye ait taşınmazları elden çıkarmak için bugüne kadar akla gelebilecek her yolu denemişti. TOKİ’ye devirler yapmış, kentsel dönüşüm gerekçe gösterilmiş, ağaçlandırma bahanesi gibi onlarca farklı yöntem sunulmuştu, ama bu yöntemi ilk kez duyuyor ve görüyoruz” dedi.

Tekin,” Sayıştay’ın 2020 Denetim Raporuna göre; mülkiyeti Hazine adına kayıtlı 4.165.658 adet taşınmazdan 830.582 adet taşınmazın devletin resmi kayıtlarında gözükmemesi yani %20’den fazlasının kayıt altına alınmaması, kamu kaynaklarının ve taşınmazların yağmalandığı anlamına gelmektedir” dedi.

 Taşınmazlar Kayıt Dışı!

Tekin, “Raporda, kamu taşınmazlarının kaydedilmediği veya kayıt işlemlerinin usul ve esaslara aykırı olduğunu belirterek, “Taşınmaz kayıtlarının mevzuat hükümlerine uygun tutulmamasının, kamu idarelerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz miktarlarının tespit ve takibini de imkânsız kılmıştır.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den flaş açıklama... Hazine adına kayıtlı 830 bin 582 taşınmaz nerede? Tekin, "kayıp vatan toprakları aranıyor” dedi. - Resim : 2

CHP’li Tekin, “19 yılda 4 milyar metrekarelik kamu arazisi özelleştirildi. Böyle giderse kamu arazisi kalmayacak. ‘Ülke parsel parsel satılıyor’ diyoruz ya, işte, tüm bunlar bu sözlerimizin kanıtı şeklinde” dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin