CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin açıkladı: Kılıçdaroğlu, İyi bir takım oyunuyla çıkacak

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk oldu. Gürsel Tekin gündeme dair önemli soruları cevapladı. Tekin "Muhafazakar mahallenin Kılıçdaroğlu’nu istediği kadar bizim mahalle istemiyor. Türkiye'nin nefes almaya ihtiyacı var, iç barışa ihtiyacı var, bu gerilimden Türkiye'yi çıkarmamız lazım, bir kardeşlik hukuku kurmamız lazım. Bunların hepsini iyi bir kadroyla yapabiliriz. İyi bir takım oyunuyla çıkacak Kılıçdaroğlu" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin açıkladı:  Kılıçdaroğlu, İyi bir takım oyunuyla çıkacak

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TV100'de yayınlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı.

Gürsel Tekin'in konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

CHP 'nin seçim çalışmaları ne?

Gürsel Tekin CHP'nin seçim çalışmaları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Tekin "Türkiye’de millet iradesiyle seçilmiş tek kurum muhtarlıktır. Ben partimin Milletvekiliyim ama ben milletin vekili olabilmeliyim. Demokrasiyi millet iradesi olarak tarif ederiz. Millet iradesi parlamentoya tecelli etmiş değildir, etmiyor. 

12 Eylül öyle bir şey getirdi ki bütün siyasi partilerin işine yaradı. 84 yılından itibaren bütün partilerin programında ‘İktidar olduğumuzda siyasi partiler yasasını değiştireceğiz’ diye. Bir tek Allah’ın kulu değiştirmedi.


Bir mahalle düşünün şu andaki nüfusu fiilen 40 bin, seçmeni 3200. Bu mahallede sadece 7-8 bin Türk yaşıyor geri kalanı tamamen yabancılar. 12 farklı ülkenin insanını bir mahalleye entegre edeceksiniz, kim bunlar? Kanamalı coğrafyadan gelenler."

Mülteci sorunu nasıl çözülecek?

Göç sorununun giderek daha da büyüyeceğini söyleyen Tekin sözlerine şöyle devam etti "25 milyon insan icralı durumda. Bazı illerde neredeyse nüfus orantısıyla icra orantısı aynı. Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Bunu 2018 yılında ‘Tsunami gibi bir ekonomik kriz geliyor, önleyelim’ dedim. O tarihten bu tarihe 6 milyon daha eklendi.

Depremle ilgili birçok hikaye anlatabiliriz ama burada en önemlisi deprem toplama alanları ve ne yazık ki dikey yapı dediklerimizin mimarı bu. Sayın Erdoğan ‘İhanet ettik’ dedi, işte bu ihanet raporu.

İstanbul’da 1 milyonun üstünde boş yapı stoğu varken ‘Kalmadı’ diye kampanyalar yaptı bir kanal ve öyle bir noktaya geldi ki fakir fukarayı kiraya mahkum hale getirdik. Şu anda İstanbul’da 3 milyon 200 bin kişi kirasını ödeyebilecek durumda değil."

Anketler 2023 için ne söylüyor?

Sayın Erdoğan’ında mutlu olabileceği bir şey söyleyeyim. İlk kez İBB’de kamu hariç, özel plan tadillerinin yapılmadığı bir döneme tanıklık ediyorum, bu benim için çok önemli bir şey. Daha çok betonlaşmaya izin vermediği için Belediye’yi başarılı buluyorum.

6'lı masada konuşulan isim kim?

Tekin masada konuşulan isimden ziyade sandıklara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı: "Uzun süre seçimlere tanıklık ettim, yönettim aynı zamanda uluslararası bir kurumda üyeyim 20-28 ülkenin de seçimlerini izlemişim. 9 ay öncesinde aday açıklamanın Türkiye koşullarında hiçbir orantısı yok.

Hukukta yazılı bir kuraldır, insanlar suç işleyebilir, kusur işleyebilir o yargının işi. Türkiye’de bugün yargıdan önce siyaset infaz ediyor. Siyasetin infaz ettiği bir ülkede tabii ki bir rejim sorunu var.

Erken seçim olmaz, sorunlu, sıkıntılı bir seçim yasası yapıldı ve bütün siyasi partiler başta CHP olmak üzere işinizi gücünüzü bırakın önümüzdeki seçimlerde sandıklara nasıl sahip çıkacağız onun çalışmasını yapın.

Bir akıl tutulması yaşanıyor. Demokrasi diyoruz, millet iradesi diyoruz, siyasi partiler yasalarımıza göre seçime girecek. Milletin oy vereceği bir siyasi partiyi o zaman seçime sokmayın.

FETÖ ile mücadele konusunda yapılması gereken ne varsa yapıldı ama en önemli ayaklara girilmedi. CHP iktidarında 17-25 Aralık öncesini, sonrasını ortadan kaldıracağız.

6’lı masa inanın muhafazakar mahallelerle en iyi ilişkisi olan benim. Çarşaf açılımındaki o kadınlarımız hala CHP rozeti taşıyorlar. Bu kadar iletişimim var inanın muhafazakar mahallenin Kılıçdaroğlu’nu istediği kadar bizim mahalle istemiyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin