CHP İl Başkanlığı'na ateş edilmesiyle ilgili 4 kişi adliyeye sevk edildi!

Seyrantepe'de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamındaSeyrantepe'de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İl Başkanlığı'na ateş edilmesiyle ilgili 4 kişi adliyeye sevk edildi!

Sarıyer'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş edilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince, 6 Nisan Perşembe günü 04.00 sıralarında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'ndan TEM Otoyolu Edirne istikametine seyreden bir araçtan CHP İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş edilmesine ilişkin yakalanan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler Arif P. (26), Berkan Ö. (22), Anıl Ö. (20) ve Ferhat E. (23), gözaltındaki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerin emniyetteki sorgusunda, olay günü akşam saatlerinde 5 arkadaş gezmeye çıktıklarını, bir süre dolaştıktan sonra gece saatlerinde Beşiktaş Ortaköy'de sahur yaptıklarını anlattıkları belirtildi.

Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'daki evlerine doğru döndükleri sırada araçta bulunan firari şüpheli Emre D'nin (23) telefonuyla sosyal medya hesabından canlı yayın başlattığını belirten zanlıların, Emre D'nin bu sırada üzerindeki silahı çıkartarak camdan dışarıya 7-8 el ateş ettiğini söyledikleri öğrenildi.

Şüphelilerin CHP İstanbul İl Başkanlığına yönelik bir şey yapmadıklarını savundukları bildirildi.

SUÇ KAYITLARI VARMIŞ

Soruşturma kapsamında haklarında, "Genel güvenliğin tehlikeye sokulması", "Meskun mahalde ateş etmek" ve "Ateşli silahlar hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından işlem yapılan zanlılardan Arif P'nin 26, Berkan Ö'nün 13, Ferhat E'nin de 16 ayrı suçtan daha önce kayıtlarının bulunduğu kaydedildi.

Hakkında daha önce 51 ayrı suç kaydı bulunan firari Emre D'nin yakalanması için başlatılan çalışmalar ise sürüyor.

Savcılıkça sorgulanan şüphelilerden, olay sırasında araç içerisinde olmayan Anıl Ö'nün serbest bırakılmasına karar verildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Havaya ateş etme eylemini gerçekleştirdiği kamera kaydıyla sabit olan ve tüm aramalara rağmen yakalanamayan E.D. hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama talebinde bulunuldu.

TESADÜFEN CHP İL BİNASI ÖNÜNDEN GEÇTİĞİ BELİRLENMİŞ

Savcılıkça yapılan tespitlere göre şüphelilerden Arif P., Ferhat E.E., Berkan Ö. ve firari olan E.D'nin içerisinde bulundukları 34 VLE 44 plaka sayılı araç ile TEM otoyolunda seyir halinde oldukları, sağ ön yolcu koltuğunda oturan E.D'nin Instagram üzerinden canlı yayın açtığı ve farklı hesaplardan yapılan olumsuz yorumlar üzerine sinirlenerek rastgele havaya doğru ateş etmeye başladığı kaydedildi. Bu sırada kamera görüntüleriyle sabit aracın tesadüfen CHP İl binasının önünden ilerlediği, E.D.'nin havaya ateş etme eyleminin ise daha öncesinden başladığı ve eyleminin CHP İl binasına yönelik olmadığının kamera görüntülerinden açıkça anlaşıldığı vurgulandı. Canlı yayının farklı kişiler tarafından izlenmesi üzerine kayıt altına alındığı ve tanık M.E. aracılığıyla ile soruşturma dosyasına sunulduğu ve görüntüler izlendiğinde olayın anlatıldığı şekilde gerçekleştiği açık ve net bir şekilde tespit edildiği belirtildi. Söz konusu canlı yayın görüntülerinde, şüpheli E.D'nin ateş açma anı görülüyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin