CHP ikinci mitingini nerede yapacak? Mersin mitinginin ardından CHP'nin ikinci mitingi için şehir belli oldu: Partililere talimat gitti: İkinci miting İzmit'te yapılacak.

Cumartesi günü Mersin'de miting düzenleyen CHP'nin ikinci miting adresi belli oldu. Partililere 'hazırlanın' talimatı gönderildi. CHP İzmit teşkilatına Kılıçdaroğlu’nun şehre geleceği yönünde talimat verildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP ikinci mitingini nerede yapacak? Mersin mitinginin ardından CHP'nin ikinci mitingi için şehir belli oldu: Partililere talimat gitti: İkinci miting İzmit'te yapılacak.

Erken seçim talebiyle meydanlara çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, şehir şehir gezerek halka seslenmeye başladı. CHP lideri, 'acil seçim' çağrısıyla duyurduğu mitingin ilkini Mersin'de gerçekleştirdi. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in geçen hafta yaptığı Denizli mitinginden sonra dün de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin’de yaptığı mitingde büyük kalabalıklar topladı.

CHP’nin erken seçim talebiyle sahaya çıktığı Mersin mitinginde kaç kişi vardı?

KILIÇDAROĞLU-ERDOĞAN POLEMİĞİ

On binlerce kişinin katıldığı miting büyük ses getirdi. Öyle ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan daha büyük meydanda miting yapmak isteyen CHP’nin kendisine verilen alanı dahi dolduramadığını söyledi. Erdoğan, ‘‘Siyaset er meydanında kendi mecrasında yürütülür. İşte siyaset burada. Bak bugün Mersin’deydin. Kardeşlerim Mersin’de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Çünkü burası Siirt. Diyor ki ‘bize daha büyük alan verilseydi’. Topladığın kalabalık ortada, resmi rakamlar elimizde’’ dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bu sözlerine, "‘Mersin mitinginden elimde rakamlar var’ demişsin Erdoğan. Allah’ını seversen doğru söyle, TÜİK’ten mi aldın?’’ ifadeleriyle yanıt verdi.

 İKİNCİ MİTİNG İZMİT'TE

Mersin mitingi bu kadar ses getirince, gözler ikinci mitinge çevrildi. İkinci mitingin nerede yapılacağı merak konusu oldu. 

CHP liderinin ikinci miting için İzmit'i seçtiği ve CHP İzmit teşkilatına 'hazırlanın' talimatı verildiği öğrenildi. 

CHP İzmit  İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı da önceki gün yaptığı açıklamada, ikinci mitingin İzmit'te yapılacağını açıklamıştı. Yıldızlı, "2. mitingin Kocaeli'de olması için söz kıydı. Bunun altyapısı yapılacak ve 2. miting Kocaeli'de olacak" demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin