CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İYİ Parti'nin hayır kararına ilk yorum Eski dosttan düşmen olmaz, sıkıntımız olduğunu düşünmeyin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel yerel seçim için iş birliği teklifi yaptığı İyi Parti'nin Genel İdare Kurulu'ndan ret kararı çıkmasıyla ilgili olarak, "Eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İYİ Parti'nin hayır kararına ilk yorum Eski dosttan düşmen olmaz, sıkıntımız olduğunu düşünmeyin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu.

CHP Genel  Özel, yerel seçim için iş birliği teklifi yaptığı İyi Parti'nin Genel İdare Kurulu'ndan çıkan hayır kararı çıkmasıyla ilgili olarak, "Her iki karara da saygılıyız demiştim, saygımızı muhafaza ediyoruz. İyi Parti, CHP'nin geçmişte iş birliği, ittifaklar yaptığı, kıymet verdiğimiz bir partidir. Eski dosttan düşman olmaz. İyi Parti GİK'te bir karar verdi diye İyi Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin" şeklinde konuştu. 

Özel'in konuşmalarından satır başları şöyle:

"Yurtta yaşanan olaylar ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimiz Türkiye'nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek. Bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte bir gençlik hattı ilan edeceğiz.

Bugün 5 Aralık, 1934 yılında, TBMM'de yapılan düzenlemeyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Bu düzenlemeden sonra 1935'te Meclis'e 18 kadın milletvekili girdi. Bu düzenlemeye liderliğiyle yol açan, bu düzenlemeye oy veren TBMM'nin rahmetli mensuplarını, ilk kadın milletvekillerimizi, bu düzenlemenin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; saygıyla minnetle anıyoruz.

BDDK AÇIKLAMASI

Torba kanunda öyle bir madde var ki; itirazlara rağmen 7 yıl önce BDDK'yi Ankara'dan İstanbul'a taşıdılar. Şimdi o kurulun İstanbul'daki üyelerine 30 bin lira - 42 bin olacak- ilave ödenek koyuyorlar. İstanbul'da geçinemiyorlarmış. O maddeyi geri çekin. Hep birlikte o maddeyi düzenleyelim ve İstanbul'da yaşayan tüm memurlara, polisine, infaz koruma memuruna, öğretmenine, kamu kurumunda çalışan işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız. Hodri meydan! 

Emeklilerin en az asgari ücret kadar ücret almasına, bu 5 bin liranın her ay alınması gerektiğini söyledik. AKP ve MHP buna yanaşmıyor. Bütün emeklilere Devlet Bahçeli'yi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı şikayet ediyorum. 

KADIN VE GENÇLERE ÇAĞRI

Bugün başvuruların son günü. Kadın ve gençlere özellikle çağrımdır. Belediye meclisleri için başvuruda bulunun. Fermuar yöntemiyle seçim yapacağız. Kadın ve gençlik kotasını belediye meclislerinde uygulayacağız. Siz başvurun genel başkanız arkanızda. Belediye başkanları da illerindeki kampanyalara destek verecekler.

"TANJU ÖZCAN ARAMIZA DÖNDÜ"

Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan geçen hafta aramıza döndü. Hoş geldin başkanımız.

"DEPREM ODAKLI KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR"

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ay geçti. Dün Gemlik merkezli yeni bir deprem meydana geldi. Deprem odaklı kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. İstanbul depremi yakınlaştı. Kentsel dönüşüm sorununa kafa patlatmak gerekiyor. İstanbul depremi yaklaşıyor. Merkezi yönetim ne yapıyor? 

İYİ PARTİ'NİN KARARINA İLK YORUM

CHP Genel Başkanı olarak seçildiğimden beri Cumhur İttifakı karşısında tüm muhalefetin bir araya gelmesini ve yerel seçimlerde iş birliği yapmasını savundum. İttifak kelimesini kullanmadım, o kelime yıprandı. Hem kentler bazında hem de yereldeki CHP'nin örgütlerinin ve diğer partilerinin örgütlerinin olgunlaştırıldığı tüm çözümler kazandırabilir. Bütün topluma ve siyasi muhataplara çağrılar yapıyoruz. 30 Kasım'da sayın Akşener'i ziyaret ettik. Sayın Akşener'e 81 ilde aday çıkarma noktasındaki GİK kararlarından haberdar olduğumuzu, mümkünse bunun bir kez daha gözden geçirilmesini önerdim, mümkün mü diye sordum. Müzakereler sırasında ne teklif ediyorsunuz dediklerinde şunu söyledik: Masa kuralım, mümkün olan en çok yerde iş birliği yapalım, birbirimize ve Türkiye'ye kazandıralım. Verimli bir toplantı yaptık ve kendileri bunu GİK'e götüreceklerini söylediler ve pazartesi günü konu görüşüldü. GİK'in kararı, tek başlarına girme yönünde oldu. Her iki karara da saygılıyız demiştim, saygımızı muhafaza ediyoruz. İyi Parti, CHP'nin geçmişte iş birliği, ittifaklar yaptığı, kıymet verdiğimiz bir partidir. Yakasında güneş görünce ben yolda görünce iyi bir insanla karşılaştık derim. İyi Parti seçmeni Atatürk'ü seven, bayrağını seven insanlar. Bütün örgütümüzden, seçilmişlerimizden talebim şudur; eski dosttan düşman olmaz. İyi Parti GİK'te bir karar verdi diye İyi Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İyi Parti, iyi insanların, çağdaş insanların partisidir. Atatürk'ü seven insanların partisidir. Geçmişte birlikte başarılar elde ettiğimiz, bundan sonra da Türkiye'de birlikte çok şey başaracağımız iyi insanların partisidir. 

Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız."

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin