CHP Genel Başkanı Özel, Yargıtay ve AYM arasında yaşanan kriz ile ilgili Numan Kurtulmuş'la görüştü: Talebim yönünde çağrı yapacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Can Atalay kararı nedeniyle AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile konuştu. Özel, Kurtulmuş'un Meclis Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağıracağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Özel, Yargıtay ve AYM arasında yaşanan kriz ile ilgili Numan Kurtulmuş'la görüştü: Talebim yönünde çağrı yapacak

CHP Genel Başkanı Özel,  Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile telefonla görüştü.

CHP lideri Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'la telefonla görüştüm ve kendisinden içinde bulunduğumuz yargı krizi ve darbe girişimiyle ilgili Meclis Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplamasını talep ettim" dedi.

Özel, "Kendisi ağırlamakta olduğu Filistin Heyeti'yle planlı programlarının ardından, gün içerisinde bu yönde bir çağrı yapacağını belirtti. Kendisinin başkanlığında yapılacak Danışma Kurulu toplantısına partimiz adına bizzat katılacağım" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin