CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzincan'da konuştu: İki grup Bay Kemal seçilmesin diye çaba harcıyor. Birincisi 5'li çeteler. İkinci grup ise uyuşturucu baronları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen seçim mitinginde konuştu. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu "İki grup Bay Kemal seçilmesin diye çaba harcıyor. Birincisi 5'li çeteler. Devlet onlara hizmet ediyor. İkinci grup uyuşturucu baronları." dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzincan'da konuştu: İki grup Bay Kemal seçilmesin diye çaba harcıyor. Birincisi 5'li çeteler. İkinci grup ise uyuşturucu baronları

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda konuştu.

Milletvekili adayları Mustafa Sarıgül ve Ufuk Aktaş ile kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, "15 Mayıs'tan sonra bütün Türkiye, iyi ve güzel olacak. Emin olun. Bütün Türkiye'de huzur olacak. Bütün Türkiye'de bereket olacak. Siyaset asla sert dil kullanmayacak. Sözüm söz, ayrımcılık yapmayacağım. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Oy verdi, vermedi diye insanları bölmeyeceğim. Kimliklerinden ötürü, inançlarından ötürü, yaşam tarzlarından ötürü kimseyi ayrıştırmayacağım. İnsan insandır, başımın üstünde yeri vardır" diye konuştu.

Anadolu'nun her köşesinde fabrikaların olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Anadolu'da insanlar çalışacak. Söz veriyorum, Erzincan'ı Trabzon Limanı'na demir ağlarla ulaştıracağım. Burada bir ara Sümerbank'ın iplik, dokuma fabrikası vardı. O Sümerbank'ın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Binlerce insan çalışır, evlerine huzur içinde ekmek götürürdü. Niye kapatıldı fabrika, hiç kendinize sordunuz mu Erzincan? O fabrikaların tamamını yeniden yapacağız, endişe etmeyin. Şeker fabrikası özelleştirildi. 6 bin Erzincanlı çalışıyordu, evine ekmek götürüyordu. Alın terinin karşılığını alıyordu." dedi. 

'İKİ GRUPLA KARŞI KARŞIYAYIM'

Siyaset yaparken iki grupla karşı karşıya olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “İki grup Bay Kemal seçilmesin diye çaba harcıyor. Birincisi 5'li çeteler. Devlet onlara hizmet ediyor. Yuh çekmeyeceksiniz, bu ülkeye huzur ve barışı getirecekseniz, sandığa gidecek helal oyları kullanacaksınız. Otoriter bir yönetimi, demokratik yollarla göndereceğiz. Ayrımcılığın ne olduğunu biliyorum. İkinci grup uyuşturucu baronları. Uyuşturucu baronları da benimle uğraşıyor. Onların kökünü kazıyacağım. Bir kişiyi bile Türkiye'de tutmayacağız. Söylüyorlar mı, 'uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım' diye. Ben onların nasıl malı götürdüklerini çok iyi biliyorum. 22 yılda, 418 milyar doları Amerika'ya, İngiltere'ye götürdüler. 418 milyar doların tamamını getireceğim, 85 milyona vereceğim." dedi. 

EMEKLİ AÇIKLAMASI

Esnafın pandemi döneminde aldığı kredinin faizini sileceklerini, ana parayı da makul taksitlere böleceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, işsizliğin hangi boyutlara ulaştığını da iyi bildiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzincan'da konuştu: İki grup Bay Kemal seçilmesin diye çaba harcıyor. Birincisi 5'li çeteler. İkinci grup ise uyuşturucu baronları - Resim : 2

Emeklilere 2015 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda birer asgari ücret tutarı ikramiye verilmesini söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Önce koro halinde bağırdılar, parayı nereden bulacaksın diye? Arkasından ısrar edince biner lira verdiler. Şimdi parayı biraz artırdılar. Ayın 15'inde oyunuzu kullanacaksınız, Kurban Bayramı gelecek, bütün emeklilerin hesabında 15 bin liraları göreceksiniz. Asgari ücret kadar ikramiyelerin olduğunu göreceksiniz. Vay 'efendim, parayı nereden bulacaksın' diye bağırıyorlar. 27,5 yıl devlette çalıştım, aşağı yukarı bütün başbakanlarla çalıştım. Bütçe nasıl yapılır, para nasıl toplanır, tasarruf nasıl yapılır, kaynaklar nereye harcanır, 27,5 yılım bunlarla geçti. Bunun hesabını kitabını yapmışım. 15 bin lira nedir Allah aşkına. 5'li çetelere dolar, avro basında para veriyorlar, sizden geçmediğiniz köprünün parasını istiyor. Emekliye gelince para yok. 5'li çetelerden alacağım ve size vereceğim" dedi. 

'MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ SORGULUYORLAR'

Cumhuriyet meydanındaki konuşmasında milliyetçiliklerinin sorgulandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Siz kim milliyetçilik kim? Bizim milliyetçiliğimiz Atatürk milliyetçiliğidir. Bizim iki kırmızı çizgimiz var, vatanımız ve bayrağımız.

Biz onlar gibi Kuzey Irak'ta askerin kafasına çuval geçirildiğinde bunlar neredeydi, tek cümle bile kullanmadılar ama Bay Kemal olsaydı ne olacağını herkes bilirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzincan'da konuştu: İki grup Bay Kemal seçilmesin diye çaba harcıyor. Birincisi 5'li çeteler. İkinci grup ise uyuşturucu baronları - Resim : 4

34 askerimiz şehit edildi. Şehit edilen bizim askerimizi vuran Rusya. Koşa koşa Putin'in sarayına gitti. Şehit olan, öldürülen Rus askerleri değil ki bizim askerimiz. Senin orada ne işin var? Gitti oraya, Putin kapıda bekletti. Koridorda oturttu. Sonra içeri aldı, oturttu koltuğa ve Türkiye'ye gönderdi.

Allah nasip ederse, cumhurbaşkanı olduğumda 85 milyonun, hiç kimsenin yüzünü yere eğdirmeyeceğim. Ankara'nın göbeğinde ülkücü hareketin en dürüst ve en düzgün akademisyenini katlettiler. Günlerce sesi çıkmadı. Ama Bay Kemal adaletten yanayım, hukuktan yanayım diyor. Dosyasını seçimden sonraya bıraktılar. Sinan Ateş'in katillerini bulup yargıya teslim edeceğim.

Bizim milliyetçilik anlayışımız, vatanseverlik anlayışımız budur. Tank palet fabrikasını Katar ordusuna sattılar. Palet fabrikasını Katar ordusundan alıp ordumuza teslim edeceğim. O kadar güzel şeyler yapacağız ki, insanımız mutlu olacak, huzurlu olacak her birlikte bunu yapacağız.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin