CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye sert tepki: "Ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan da Sayın Devlet Bahçeli'dir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert sözler söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan da Sayın Devlet Bahçeli'dir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye sert tepki: "Ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan da Sayın Devlet Bahçeli'dir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"ÜLKENİN HALİ HARAP"

Türkiye'nin sorunları çok. Hepimiz bunları biliyoruz. Sorunları yerinde tespit etmek, vatandaşlarla konuşmak ve çözümler üretmek hepimizin ortak görevidir. Kayseri'ye yarın seçim varmış gibi giden 38 milletvekilimiz, vatandaşların dertlerini dinledi ve 'Üzülmeyin, meraklanmayın her birimiz bu sıkıntıları yaşıyoruz. Sizin yaşadığınız sıkıntıları açmak için mücadele edeceğiz' dedik. Emekli bir vatandaşımız şunu söylüyor; 'Ülkenin hali harap.'

-Az kaldı; geliyor gelmekte olan. Buna inanın. İlk yapacağımız iş devleti toparlamaktır. 

MERKEZ BANKASININ ELİ KOLU BAĞLANMIŞ VAZİYETTE

Saray'ın talimatını yerine getiriyor. MB, paranın değerini koruyacak, fiyat istikrarını sağlayacak. MB'nin yetkisi bir kararnameyle elinden alındı; Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu. Meclis'in Merkez Bankası'na verdiği görevi; Saray'da oturan zat başka bir komiteye verdi. Bu komite hiç çalıştı mı?

-128 milyar dolar; kayınpeder-damat arasında yok edildi. Soruyorum; nereye gitti 128 milyar dolar? Cevabını almış değiliz.

Öyle bir duruma geldi ki Türkiye damat ayrılırken at izi it izine karıştı demek zorunda kaldı. Türkiye'nin hedefleri şu: Türk lirası erisin, dolar yükselsin, memleket fakirleşsin, bizim servetlerimiz pula insin, dışarıdan dolar gelsin, dolardan cari fazla oluşturalım, cari fazlayla biz bu durumu düzeltiriz! Ya kıl alacak şey değil. Dünyada böyle bir şey yok! Paranın itibarını koruyacaksın, sağlıklı bir denge oluşturacaksın. Bunun için sadece para değil maliye politikası da var onunla da uğraşacaksın. Bunların hiçbiri yapılmadı. Fakirliği böyle temel bir argüman olarak beslerseniz iç piyasanın durumu ne olur? Kayseri'de konuşan esnafın hali olur. Son 7 yılda müdahale ettiler 128 milyar dolar buharlaştı, son 7 yılda.

 "NE KADAR YOLSUZLUK VARSA İLK ALKIŞLAYAN DEVLET BAHÇELİ"

Erdoğan'ın ekonomi kitabından bir sayfa okuyorum: Zafer Havalimanı bu yılın ilk 8 ayında dolar bazında garanti vermişler, 878 bin 488 kişi buradan uçacak. Sözleşmesi var altına da atmış imzayı. Ama giden yolcu 5 bin 725 kişi. Peki devletin hazinesinden beşli çeteye giden para 4 milyon 650 bin avro. Erdoğan'ın kitabında bu yazıyor! Haksızlığı, sömürüyü görüyorsunuz! Ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan da Sayın Devlet Bahçeli'dir.

"AHLAKİ DEĞERLERİMİZLE BİRLİKTE KÜLTÜREL ÇÖKÜŞ BAŞLADI"

"THK başkanı istifa dilekçesi vermiş, kabul olmuyor. mahkemeye başvurdu hayır sen orada duracaksın! Şu düzene bakın. Sosyal çöküntü getirdi. Ahlaki değerlerimizde çöküş var. Bu iktidar bu ülkeye en büyük ahlaki çöküşü getirdi. Uyuşturucu bataklığı içinde. Baronlar el üstünde tutuluyor, serbest bırakılıyor. Polisin bırakıldığı baronlar mahkemeler tarafından serbest bırakılıyor. Baron siyaseti satın almışsa o baron hapiste kalmaz. Gidiyorsunuz İçişleri Bakanı konuşuyor; virane yerlerde varoşlar uyuşturucu kullanıyor yıkın orayı. Gücün yetiyorsa o baronlara ses çıkar. Ahlaki değerlerimizle birlikte kültürel çöküş de başladı. Çözeceğiz rüşvet alanların burnundan getireceğiz , bu ülkedeki bütün baronları bu topraklardan sileceğiz.

"ÖZEL HALK OTOBÜSÜ İLE İLGİLİ MEVZUATI TEKELLEŞTİRECEĞİZ"

Antalya Özel Halk Otobüsü Bileşenleri davet etti. Sorunlarını dinlemem için, gittim. Hangi derdiniz varsa çözmek istiyoruz. 22 bin özel halk otobüsü var. Biz sahipsiziz diyorlar. Derdinizi anlatın ama ben buraya gelirken hazırlıklı geldim, çözümleri anlatacağım dedim. Uygulama birliğinin olmadığını, beş farklı statüde çalışan olduğunu, ücretsiz yolcular olduğunu söylediler. Kesinlikle bir esnaf bakanlığı kuracağız. Özel Halk Otobüsleri ile ilgili mevzuatı tekleştireceğiz. Devlet veya hükümet, bedava bindirdiği kişinin parasını ödeyecek. Özel Halk Otobüslerinin ve şoförlerinin kazanılmış haklarını aynen koruyacağız. Her önüne gelene plaka vermeyeceğiz. Kamunun tahahhüt ettiği ücret zamanında ödemezse sahibine faiz ödeyecek. Yeni araç alındığı zaman KOSGEB ya da Esnaf Kefalet Kooperatifi en az 1 milyon lira olmak üzere düşük faizli kredi verecek.

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin