CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu: Teröristler aramızda geziyor. Ayakkabı numarasına kadar biliyorsanız bu nasıl oluyor arkadaş?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin meclis grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. İstanbul'daki İstiklal Caddesi'ndeki PKK saldırısıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz hemen yakalandılar ama asıl sorulması gereken soruyu daha sormadık. Bu terörist sınırdan nasıl geçti? Kim geçirdi onu sınırdan?" dedi. "Teröristler aramızda geziyor. Ayakkabı numarasına kadar biliyorsanız bu nasıl oluyor arkadaş?" dedi ve Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu: Teröristler aramızda geziyor. Ayakkabı numarasına kadar biliyorsanız bu nasıl oluyor arkadaş?

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Siyasetin kör kuyusuna ülkeyi sokamazsınız. Siyasetin kör kuyusuna soktuğunuz andan itibaren aynı toplumu bir kavga ortamına ittiğiniz zaman huzur bırakmazsınız. İnsanların farklı düşünceleri olabilir. İstişare dediğimiz kavramın temelinde de bu yatar zaten. boşuna mı demiş atalarımız akıl akıldan üstündür diye. Oturalım konuşalım ama konuşamayan, dertleşemeyen bir Türkiye var. Türkiye’yi buradan çıkartmak zorundayız. Geçmişte iktidar veya MHP’ye oy vermiş kardeşlerim olabilir. O kardeşlerime bir şey diyorum, Türkiye’nin bu gidişinden memnun değilseniz, sandığa gittiğinizde oyunuzun rengini değiştirmek zorundasınız. Kendiniz için değil evlatlarınız için, Türkiye için değiştirmek zorundasınız.”

“TERÖRİSTLER ARAMIZDA GEZİYOR”

Bu coğrafyada terörden en büyük acıları yaşayan Türkiye’dir. Türkiye’yi bu girdaptan çıkartmak zorundayız, sağlıklı politikalarla. Ve bunu kendi özgür irademizle yapmak zorundayız. Terör bir insanlı suçu bunu bütün dünyaya anlatmak zorundayız. Terör iç politika malzemesi olamaz zaten. olmamalıdır da. Dolayısıyla terör bir insanlık suçuysa ve hepimiz insana saygı duyuyorsak o zaman terör konusunda beraber olmak zorundayız. Terör kimsen nereden gelirse gelsin hangi amacı taşırsa taşısın hep beraber karşı çıkmak zorundayız. Kısır tartışmalarla terörüz yanındaymış, karşısındaymış gibi algı yaratmanın Türkiye’ye hiçbir faydası yoktur. Tam tersine terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürersiniz. Onlar zaten toplumu bölmek istiyorlar. Biz halkın partisiyiz biz ülkemizi yeniden inşa etmek, terörden uzak bir Türkiye olsun istiyoruz.

SÜLEYMAN SOYLU'YA TEPKİ

“Güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz hemen yakalandılar ama asıl sorulması gereken soruyu daha sormadık. Bu terörist sınırdan nasıl geçti? Kim geçirdi onu sınırdan? O bölgede sürekli alan çalışması yapıldığı yazılıp söyleniyor. Nasıl oluyor da Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırları yol geçen hanına dönüyor? Siz bu soruyu kendinize sormaz ve gerekli önlemleri almazsanız teröristlere kapıyı aralamış olursunuz. Daha pek çok uyuyan hücrenin olduğu yazılıyor çiziliyor. Teröristler aramızda geziyor. Ayakkabı numarasına kadar biliyorsanız bu nasıl oluyor arkadaş? Önlem alacaksınız kardeşim! Siz önlem aldınız da biz karşı mı çıktık? Bu belaya karşı ciddi önlemler alın diyoruz.

Uyuşturucu teröristleri de var aramızda. Yüz binleri zehirliyorlar. Onların teröristten ne farkı var? Tonlarca uyuşturucu bu ülkeye nasıl gidiyor? Devleti yöneten birisi uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirir mi Allah aşkına! Türkiye öyle bir noktaya geldi ki uyuşturucu baronlarının hesaplaştığı ülkeye döndü.”

HÜKÜMETİN DIŞ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

2012'de 'Dış politika iç politikadan farklıdır. Boğazınızdaki 9 boğumu unutmayacaksınız. Lafı söylerken düşüneceksiniz çünkü dış politika ülkenin tarihinde iz bırakan politikadır' demiştim. Cezayir bağımsızlığını ilan ettiğinde Türkiye, BM'de çekimser kalmıştı. Rahmetli Özal özür diledikten sonra ilişkiler düzelmişti. 2016'da 'Dış politika milli olmak zorundadır' demişim. İç politikadaki gibi esip gürleyemezsiniz. 2022 Mayıs ayında 'CHP felsefesinde dış politika milli olmak zorundadır. Dış politikada iktidar, muhalefet yoktur. Dış politikada bütün bir millet beraber olmak zorundayız' demişim. Erdoğan bunların tam tersini yaptı. Dış politikada dengesiz konuşur, hamaset yaparsınız size bunun gereğini yaparlar ve diz çökmek zorunda kalırsınız. Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı için 'Uluslararası platformlarda sadece Sisi'yi cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimi söyledim. Benim için Mısır'ın cumhurbaşkanı Mursi'dir. Birleşmiş Milletlerde onunla aynı masaya oturmadım, oturursam kendimi inkar ederim' diyor. Ne oldu? Erdoğan'ın benim zoruma giden tarafı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil etmesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını yerle bir etmesidir. Tükürdüğünü yalamak... Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.

'3 ARALIK’I BEKLEYİN’

ABD'ye, İngiltere'ye gittim. Havuz medyası fırsatlar aradılar nasıl karalarız diye. Uğraştılar, didindiler bir kara propaganda mekanizmasi oluşturdular. Onlar ne yapabiliriz, nasıl gölgeleyebiliriz anlayışı içindeydiler. Bizim partililer de merak etti genel başkanımız niye gitti diye. Onların yaptığı korkudan, bizim yaptığımız meraktandı. 3 Aralık'a kadar sabredin. 3 Aralık'ta yeni bir vizyonu açıklayacağız.

Türkiye'nin tarihine şöyle bir bakın. Ortalama 7 yılda bir kriz olur. Bazen çok derin ve bu krizlerden bir avuç insan çok faydalanır. Milyonlar bu kriz nedeniyle büyük mağduriyetler yaşar. Türkiye'yi artık bu kriz zincirinden kurtarmamız lazım. Emin olun çok güzel şeyler açıklayacağız. Sonsuza kadar krizi bitirecek bir vizyon açıklayacağız. Sonsuza kadar bu krizleri bitirmemiz lazım. O nedenle gittim. Vizyonumuz hazır, 3 Aralık. Ekiplerimiz hazır, yatırımcılarımız hazır, taze parada hazır. Türkiye'yi bu beladan kurtaracağız. 3 Aralık'ı bekleyin ve asla unutmayın geliyor gelmekte olan.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin