CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını Ankara'da açıklayacağını duyurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu 13 Şubat'ta Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için bir araya gelecek Altılı Masa öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Adayın 13'ünde konuşulacağını ancak o gün açıklanmayacağını söyleyen Kuşoğlu, "Kararı liderler verecek tabi ki, CHP''nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi. Kuşoğlu adayın Şubat ayı içerisinde Ankara Arena'da düzenlenecek bir lansmanla açıklanacağını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını Ankara'da açıklayacağını duyurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bülent Kuşoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar:

MİLLET İTTİFAK'ININ ADAYI 13 ŞUBAT'TA KESİNLEŞİR Mİ?

Masaya gelmeden önce genel başkan yardımcıları bu konuları görüşür ondan sonra masada karar verilir. 13 Şubat'ta konu gündeme gelecek, karar verilir mi bilemiyorum.

Millet İttifakı’nın çalışmaları devam ediyor. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu olacaksa ki öyle olmasını biz arzu ediyoruz Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Böyle bir algı oluştu ama geç kalınmış bir şey yok. Daha önceki seçimlerde adaylar hep 40-45 gün öncesinde belirlenmiş. Geç kalınmış bir durum yok. Çalışmalar devam ediyor. Yapılıcaklarla ilgili Ortak Mutabakat Metni yayımlandı. Aday kim olursa olsun yapılacaklar hazır. Onların adayı belli fakat yapıcakları belli değil.

Deniz Gürel'in, "CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ilk adaylığını gündeme getiren sizsiniz, 13 Şubat'ta CHP'nin masaya götüreceği aday Kılıçdaroğlu mu olacak?" sorusuna Kuşoğlu, " Öyle olacak" yanıtını verdi. Kuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"GÜÇLÜ ADAY KILIÇDAROĞLU'DUR"

Siyasi partilerin liderleri otomatik olarak adaydırlar. Bütün partiler için geçerlidir bu CHP içinde geçerli. CHP şuanda en güçlü en fazla milletvekiline sahip parti olduğu için doğal olarakta en güçlü aday Kılıçdaroğlu'dur.

"KILIÇDAROĞLU BEN ADAYIM DEMEZ"

Kılıçdaroğlu ben adayım diyip onun tartışılmasına müsaade etmez. Sayın Kılıçdaroğlu "Ben adayım" demez. Parti lider yardımcıları görüşür ona göre adaylar sunulur. Aday belirlense bile açıklanmayabilir. Açıklanma tarihi alınabilir. 

14 Mayıs'ta seçim oalcaksa 60 gün geri gidilir ve bu tarih 14 Mart oluyor. Dolayısıyla Şubat ortası 13 Mart'ta açıkalması yapılır.

Bir program hazırlığı yapıyoruz evet bu tür bir lansman için. Millet İttifakı’nın adayı da çok önemli. Adayın açıklanması Ankara Başkent olduğu için Ankara’da olacak tabii ki. Ankara Arena’da olması yakışı kalır tabii ki. CHP'nin adayı amasız Sayın Kılıçdaroğlu'dur.

 "YARIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Biz belediye başkanlarımızın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinden de mutluyuz. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde bu kalitede bu kalibrede kişiler olduğunu gösteriyor bu. Ancak samimi olarak söylüyorum bir yarış da söz konusu değil.

"SEÇİM KAMPANYASINI MASAYA YATIRDIK"

Cumhurbaşkanlığı ile ilgili olarak Ekrem Bey' ve ekibiyle beraber bir toplantı yaptık. Kampanyanın nasıl yürümesi gerektiği kimlerden oluşması gerektiği konular konuşuldu. Seçim kampanyasını maya yatırdık.

İYİ PARTİ - CHP İLİŞKİLERİ NASIL?

Kuşoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekler mi engeller mi, İYİ Parti CHP ilişkileri nasıl? sorusuna yanıt verdi.

Türkiye tarihinde ilk defa yapılan birşey. Milli görüş partisi var, AK Parti'den kopmuş 2 parti var, milliyetçi kökten gelen parti var, CHP ile yıllarca rekabet etmiş demokrat bir parti var biz Atatürkçü sosyal demokrat parit olarak bir araya geliyoruz. Bunun sebebi Türkiye'nin bekası. Hepbirlikte çağdaş demokrat bir ülke için bir araya geldik. Örnek bir tutum sergiliyoruz. Adayla ilgili bir sıkıntı olmaz. Bu masa dağılmaz.

Müthiş bir iş yapılıyor. Herkes kendi gururundan, benliğinden, egosundan taviz veriyor. İYİ Parti'de aynı şekilde Akşener'de aynı şekilde. İYİ Parti'nin baraj sorunu yok kendileri de aday çıkarabilir bir de kendileri diğer partilerden vekil alacaklar. Bu fedakarlığı yapıyorlar bu az bir fedakarlık değil.

"AKŞENER 2 YIL ÖNCE SÖYLEMİŞTİ"

Herkes kabul ediyor ki Sayın Kılıçdaroğlu birikimi, bilgisi, güvenilirliği ve ahlakıyla cumhurbaşkanlığını en iyi yapacak kişi.

Mansur Bey ve Ekrem Bey'in aldığı oyları Kılıçdaroğlu'da aşağı yukarı alacak. Bir görüşmemizde 2 yıl önce Akşener bu bölünmeleri önlememiz gerekiyor demişti çokta haklıydı. Malesef kamuoyu yoklamalarını durduramadık.

SEÇİME ORTAK LİSTEYLE Mİ GİRİLECEK?

Mümkün olduğunca ortak listelerle girmeye çalışıyoruz. 6 parti olarak değilde, çalışma yaptığımız yerlerde 2 veya 3 parti olarak gireceğiz. Bu şekilde seçime girmemiz daha fazla avantaj sağlıyor.

SEÇİM SONUCU NE OLUR?

Ben hem cumhurbaşkanlığını ve meclis çoğunluğunu alacağımıza inanıyorum. Ancak oradaki yapı çok net olmayabilir. Siyasette ve dünyadaki değişim devam edeceği için dolayısıyla bu değişimle beraber yeni seçim gerektirebilir 2 sene içerisinde. Türkiye'nin koşullarıyla ilgili de değil dünyayla ilgili.

KONSOLOSLUKLAR NE YAPMAK İSTİYOR?

Taksim’deki terör saldırısının nereden geldiğini, ne olduğunu hala bilmiyoruz. Uyutuldu, unutturuldu konu. Bunlar önemli hadiseler, bilmemiz gereken hadiseler.

HDP VE 6'LI MASA İLİŞKİSİ VAR MI?

Dışlayarak onları kazanamayız onları dışlarsak en az 6 milyon seçmeni de dışlamış oluruz. HDP ile ilgili olarak soru işaretimiz var kafamızda ama o yaftayı üzerinden attıklarında onlarda tam bir Türkiye partisi olarak bu çalışmalara muhakkak katılabileceklerdir. Onlarında bu seçimde yüzde 10'luk kilit rolü var. Dolayısıyla HDP ile ilgili bazı girişimler muhakkat ki yapılacaktır.

ANKETLER NE SÖYLÜYOR?

Anketler Millet İttifak'ının yüzde 60'larda, Cumhur İttifakı'nın ise yüzde 40'larda olduğunu gösteriyor. Burada bize düşen bunu bu şekilde devam ettirmek.

ENFLASYON RAKAMLARI NE SÖYLÜYOR?

Türkiye’de ekonominin uygulamaları yanlış yapılıyor. Yanlış kadrolarla yapıyorlar, yanlış adamlar. Kurumlar yanlış. Merkez Bankası böyle olmaz herhangi bir kurum gibi çalışıyor. Ekonomiden sorumlu aklı başında bir adam görebiliyor musunuz?

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin