CHP 38. Olağan Kurultayı başladı: Dakika dakika Kurultay'da neler oluyor?

CHP 38. Olağan Kurultayı başladı. Divan Başkanlığı'nı İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı CHP'nin tarihi kurultayı başladı. İşte dakika dakika gelişmeler.

Google Haberlere Abone ol

15:15

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol konuşması sırasında değişimciler tarafından yuhalandı.

14:50

ÖYMEN DE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İlhan Cihaner'in ardından Örsan Öymen de adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Öymen "CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların “yarışına” dönüştürülmüştür.

Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdim.

Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur." açıklamasını yaptı.  

CHP 38. Olağan Kurultayı başladı. Divan Başkanlığı'nı İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı CHP'nin tarihi kurultayı başladı. İşte dakika dakika gelişmeler.

14.40

GENEL BAŞKAN ADAYI ÖRSAN KUNTER ÖYMEN KONUŞTU 

Gerçekleri olduğu gibi ortaya koymamız gerekiyor. Sayın Genel Başkanımız sırtından hançerlendiğini söyledi. 13 yılda 12 seçim kaybedilmiş, hepsinde mi sırtından hançerlendi? Böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın hangi ülkesinde görülmüş, 13 yılda bütün seçimler kaybedilmiş, buna rağmen genel başkanlık koltuğunda oturmak nasıl açıklanabilir. CHP'nin oyu yüzde 22-26 bandında sıkışmış kalmış. Yüzde 48 değerli bir oydur fakat önceki seçimlerde de adayların toplam oyu yüzde 48'di.

2019 seçimlerini zafer olarak ilan edemeyiz. 39 milletvekilini oyu yüzde 2-3'ü geçmeyen partilere hediye ettik. Böyle bir şey olabilir mi?

Genel Başkan, solu hayırseverlik sanıyor. Sol düzeni değiştirmektir. AK Parti din devleti kuruyor ve biz buna karşı çıkamıyoruz

13.15 KILIÇDAROĞLU KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye geçerek Kurultay'ın açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında örgüt vurgusu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Partinin yükünü taşıyan örgütlerdir. Örgütler 100 yıllık birikimimizin temel taşlarıdır. Hiç kimse örgütün otoritesini, gücünü dayanışma ruhunu sarsamaz.  Ben dahil; hiç kimse kendisini partinin üstünde asla ve asla göremez" ifadelerini kullandı.

12.40 İMAMOĞLU KÜRSÜDE

Kurultay'da Divan Başkanlığı görevini yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından kürsüye davet edildi. İmamoğlu başta Kılıçdaroğlu'na olmak üzere kendisini Divan Başkanı olarak öneren ve seçen delegelere teşekkür etti. Daha sonra da bir konuşma gerçekleştirdi.

İmamoğlu konuşmasında Atatürk'ü, İnönü'yü, Bülent Ecevit'i, Derya Baykal'ı saygıyla andığını söylerken, hayattaki diğer genel başkanlara da saygılarını sundu. Son olarak da Kılıçdaroğlu'na saygı ve şükranlarını sundu.

CHP 38. Olağan Kurultayı başladı: Dakika dakika Kurultay'da neler oluyor?

11.30

CHP'nin bugün ve yarın günü yapılacak büyük kurultayı başladı. Ekrem İmamoğlu'nun Divan Başkanı olduğu 38'inci kurultay için genel başkan adayları da salona geldi.

10.00

Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve eski CHP Parti Meclisi üyesi Örsan Öymen yarışacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin