Chomsky'den Zaman'a kayyum tepkisi

Dilbilimci Noam Chomsky, Zaman gazetesine kayyum atanmasına ilişkin konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Chomsky'den Zaman'a kayyum tepkisi

Cihan Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, son olarak ‘Barış İçin Akademisyenler’in bildirisine destek vermesiyle gündeme gelen Chomsky, “Açıkçası otoriter kuralları empoze etmenin ve temel hakları baskılamanın bir başka adımıdır. Türkiye içinde güçlü bir halk tepkisi ve müttefiklerden önemli bir baskı olmadıkça gelecek korkunç görünüyor” diye konuştu.



Ünlü dilbilimci, güneydoğu illerindeki ‘abluka’nın bir an önce son bulmasını talep eden bin 100’ün üzerindeki akademisyenin “Bu suça ortak olmayacağız” dediği bildiriye imza atmıştı.



Erdoğan ise bu akademisyenleri  ‘aydın müsveddesi’  olarak tanımlarken,Chomsky’ye de, “Gel Türkiye’ye. Öyle kuru kuruya imza vermekle olmaz. Chomsky gelsin, bu 5’inci kol elemanlarıyla değil kendi gözleriyle görsün” diye yanıt vermişti.



Chomsky daha sonra ise Erdoğan için, “Erdoğan hiç şüphe yok ki Kürtlere saldırıyor, sonu gelmeyen, baskıcı tedbirler uyguluyor. Siz adına ne derseniz deyin… Ben katil derim… Tabii ki bir katil… Son derece otoriter bir rejim söz konusu… 1990’ların korkunç politikalarını yeniden oluşturuyor”ifadelerini kullanmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin