Chico & The Gypsies 2 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda

Gypsy Kings’in kurucularından Chico’nun müzik dünyasına armağan ettiği ve liderliğini üstlendiği Chico & The Gypsies, 2 Aralık akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dinleyicileriyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Chico & The Gypsies 2 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda

Djobi Djoba, Bamboléo ve Soy gibi hit olmuş şarkılarda imzası bulunan Chico, 1936-1939 İspanya İç Savaşı’nın başlamasıyla Katalunya’dan Güney Fransa’nın Akdeniz bölgelerine yayılan çingene gelenekleriyle sıcak bir yakınlık kurdu.

Chico & The Gypsies 2 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda

Fransa’da dünyaya gelen Chico, 16 yaşında ilk gitarını aldı. İnşaat sektöründe çalışan babası Faslı, annesi ise Cezayirliydi. Müzikle tanışmasını “Chico, İspanyolcada ‘küçük çocuk’ demek. Bu lakap üzerime yapıştı. Balık için su ne demekse gitar da benim için o demek. Çocukluğumdan gelen doğal bir ritim duygum vardı. Başlangıçta kariyer yapmak gibi bir düşüncem yoktu. Sadece keyif alıyordum.” cümleleriyle anlatan Chico, Gypsy Kings’in temellerini birlikte attıkları Reyes Ailesi ile arkadaşlıklarının başladığı Camargue bölgesinde büyüdü.

Chico & The Gypsies 2 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda - Resim : 2

60’ların başında “Gümüş Eller” anlamına gelen “Manitas de Plata” lakabıyla tanınan Flamenko gitar virtüözü kuzeni Ricardo Baliardo’nun yanında müziğe başlayan José Reyes ile birlikte Django Reinhardt’tan ilham alarak müzik yapmaya başlayan Chico, Gypsy Kings ile milyonluk satış rakamlarına ve uluslararası bir tanınırlığa ulaştı.

Chico & The Gypsies 2 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda - Resim : 3

Chico 1992 yılında, Afro-Küba rumba, Flamenko ritimlerinin ağırlıkta olduğu bu müziği tüm dünyada popüler hale getiren Gypsy Kings’ten ayrılarak kendi grubunu kurdu. “Müzik söz konusu olduğunda ortada sınır falan kalmaz. Müzik, insanlar arasında bir köprü, bir bağ…” diyen Chico, 1994 yılında Harry Belafonte, Montserrat Caballé ve orkestra şefi Zubin Mehta’nın da yer aldığı UNESCO konserine davet edildi, Unesco’nun özel barış elçilerinden biri oldu. Bu deneyim, Chico’nun barış ve uzlaşmanın gücüne ve müziğin bu süreçte oynadığı role olan inancı sağlamlaştırdı.

Chico & The Gypsies 2 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda - Resim : 4

Unutulmaz Fransız şarkıcı Charles Aznavour’un şarkılarının cover’larından oluşan “Chantent Charles Aznavour” albümünü 2011 yılında yayınlayan Chico & The Gypsies, bu albümün turnesi kapsamında Charles Aznavour, Nana Mouskouri, Cheb Aissa gibi önemli isimleri konserlerine konuk etti. 2014 yılında Chico & The Gypsies & International Friends, 2016 yılında Color 80’s albümlerini yayınlayan Chico & The Gypsies, 2017 yılında eski Gypsy Kings üyeleri ile bir araya gelerek Londra’daki Royal Festival Hall’da konser verdi.

Chico & The Gypsies 2 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda - Resim : 5

2019 yılında” Chico & The Gypsies Best Of“ albümünü yayınlayan grup, 2021 yılında Arap şarkıcı Hasna ile “Unidos” albümünü yayınladı.

Chico & The Gypsies 2 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda - Resim : 6

Chico & The Gypsies, en sevilen şarkıları ve enerjik sahne performansları ile 2 Aralık’ta Cemal Reşit Rey konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin