ÇGD'den gazeteci Durukan'a destek!

ÇGD, Suruç’ta gazeteci Namık Durukan’ın hedef gösterilmesini kınadı.

Google Haberlere Abone ol
ÇGD'den gazeteci Durukan'a destek!

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, yaptığı bir açıklama ile "Suruç’ta gazeteci Namık Durukan’ın hedef gösterilmesini kınıyoruz" dedi.



Abakay'ın açıklaması şöyle:



Suruç'ta sınır hattında görev yapan Milliyet Muhabiri Arkadaşımız Namık Durukan'ın aralarında Milletvekillerinin de bulunduğu bazı HDP' liler tarafından, "polisin, askerin adamı" gibi deyimler kullanılarak hedef gösterilmesini ve itibarsızlaştırılması girişimini kınıyoruz.



Suruç'tan Kobane'ye geçmek isteyen Federal Kürdistan Parlamentosu milletvekilleri ile onlara ev sahipliği yapan HDP milletvekilleri Mülkiye Birtane ve Esat Canan'ın yer aldığı heyetin geçişine izin verilmemiştir. 



Bu sırada aynı kontrol noktasından geçen içinde Milliyet Muhabiri Namık Durukan'ın bulunduğu aracın geçişine tepki gösteren HDP heyetinden bazıları, "bu araç nasıl geçti" diye şikayet etmişler, bir askerin "o araç bizden" dediği ileri sürülmüş ve bu açıklama DİHA ve Anha (Hawarnews) Ajansı tarafından servise konulan haberde yer almıştır.



Durukan, "askerin, polisin adamı" algısına yol açacak şekilde hedef gösterilmiştir.



Bir gazetecinin olay yerine gitmesine tepki gösterilmesi, görev yapmasının engellenmesine çalışılması, aracının geri çevrilmesi, hedef gösterilmesi,hassas bölgede arkadaşımızın yaşamını tehlikeye sokması asla onaylanmayacak kötü bir örnek olmuştur.



Olaya sebebiyet verenleri, muhabiri itibarsızlaştırma girişimini kınıyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin