ÇGD SAVAŞTA ÖLEN GAZETECİLERİ ANDI

Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Şubesi, ABD askerlerinin öldürdüğü gazeteciler için anma töreni düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
ÇGD SAVAŞTA ÖLEN GAZETECİLERİ ANDI

ÇGD üyeleri, Irak savaşında ABD'nin hedef aldığı gazetecileri anmak ve ABD'yi kınamak için bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Dernek binasına "Filistin Oteli" yazısı asıldı ve savaşta ölen gazeteciler için mum yakıldı.



Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Şubesi önünde düzenlenen protesto eyleminde, dernek üyeleri Filistin Oteli'nde vurulan meslektaşlarını anarak ABD'yi protesto ettiler. Filistin Oteli'nde öldürülen gazetecilerin fotoğrafları dernek binasının camına asılırken, binanın girişine de Filistin Oteli yazısı asıldı. Eyleme katılanlar ölen meslektaşları için mumlar yaktılar.


Eyleme katılanlar adına açıklama yapan dernek üyelerinden Barış Yarkadaş ise, ABD'nin gerçeği duyurmaya çalışan gazetecileri hedef almaya başladığını belirterek şu açıklamayı yaptı:



"Amerikan ve İngiliz emperyalizmi, Irak'ta başlattığı katliamın boyutunu her



Emperyalizm kimse bunları görmesin istiyor. O kimsenin kendisine karşı çıkmadığı bir dünyanın peşinde koşuyor. Bu yüzden Irak'a vahşice saldırıyor. 20 günde 11 arkadaşımızı aramızdan alsalar da ne bombaları ne yalan makineleri ne de tehditleri fayda etmeyecek. Onlar her bomba ve kurşunda elimizin titremesini ve gerçeğin peşinden ayrılmamızı bekleyecek. Ama biz yine de gerçeğin peşinde olacak, gerçeği arayacak ve yazacağız. Ellerimizin titremesini bekleyenler her katliamdan sonra bunun beyhude bir çaba olduğunu görecekler. Katledilen Irak halkını da, onların yaşadığı gerçeği bizlere taşımak isteyen meslektaşlarımızı da saygıyla anıyoruz."



Yapılan açıklamadan sonra toplanan grup sessizce dağılırken, önümüzdeki günlerde ABD konsolosluğu önünde de benzer bir protesto eylemi yapılacağı açıklandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin