ÇGD: İktidar ve yargı, Dink’in katillerini saklıyor

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Hrant Dink’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı...

Google Haberlere Abone ol
ÇGD: İktidar ve yargı, Dink’in katillerini saklıyor

Abakay'ın açıklaması şöyle:



Cinayet Abra Kadabrayla Örtülmeye Çalışılıyor‏



AGOS gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, meslektaşımız, Ermeni kardeşimiz Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına karşın hala adalete ulaşılamadı.



Cinayeti işledikleri belirtilen bazı tetikçiler yargılansalar, bazı cezalar verilse de bu kişilerin yargıda ne kadar korundukları ve daha önemlisi bu kişileri azmettirenler, cinayetin arkasındaki örgütlü güçlerin özellikle ortaya çıkarılmadıkları, korunduğu gözler önündedir.



Hrant Dink’in öldürülmesi sürecinde kimi polis,emniyet şeflerinin, müdürlerinin valilerin rolleri ve bu cinayete yön veren örgütlü yapılar konusunda kitaplar yazıldı, belgeler ortaya konuldu. Ancak bu ciddi olgular yargı, içişleri ve Adalet bakanlıkları tarafından ciddiye alınmadı.



Dink’in öldürülmesinde ihmalleri, koruyucu rolleri oldukları bilinen kimi görevliler hakkında soruşturma için ilgili bakanlıklar ve valiliklerin izin vermediği biliniyor. Bu olayda sorumlulukları, ihmalleri olanların bir kısmı terfi ettirildi, müdür, vali gibi görevlere getirildi.



Hukuk, adalet arayışları,talepleri hep hasır altı edildi. İktidar temsilcilerinden yargı kademelerine kadar her alanda adalet ve evrensel hukuk yerine abra kadabra yöntemleriyle katiller ve arkasındaki azmettirci örgütlü güçler, yapılar saklanmaya devam ediyor.



Çağdaş Gazeteciler Derneği, meslektaşımız, kardeşimiz Hrant Dink’i unutmayacak, unutturmayacak. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin