Cezası belli oldu... İsmail Küçükkaya ile ilgili karar çıktı!

Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan'la ilgili karar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Cezası belli oldu... İsmail Küçükkaya ile ilgili karar çıktı!

FOX'ta yayınlanan Çalar Saat programının sunucusu Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan'ın yargılandıkları davada karar çıktı.



Hürriyet'ten Ceylan Sever'in haberine göre; Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi hakkındaki iddialarına ilişkin davada 'Kamu görevlisine alenen hakaret' ve 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından, 16 ay 20 gün hapis cezası verildi. Cezalar ertelendi.



Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan'a "Kamu görevlisine alenen hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından yargılandıkları davada her iki suçtan toplamda 16 ay 20’şer gün hapis cezası verildi. Verilen cezalar ertelendi.



'Müştekinin iddiaları uydurma ve hayal ürünüdür'



Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Fidel Okan ve İsmail Küçükkaya ile taraf avukatları katıldı. Fidel Okan daha önce dava kapsamında Ankara’da talimatla verdiği ifadesini tekrar ettiğini söyleyerek, “İsmail bey bir bakanın eşinin bylock kullandığına ilişkin özel bir haber yapmış, sosyal medyada binlerce tweet atılmıştı. Ben bu haberi gördüğünde ‘Hikayesi hiç inandırıcı değil, bence istifa etmeli’ diye bir tweet attımOfisime geldiğimde birçok haber sitesinde benim İsmail Küçükkaya’nın programına katıldığımı ve bu programda bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşinin bylock kullandığını açıkladığı yazıldığını gördüm. Programa katılmadığım ve olaylarla ilgili bir bilgim olmadığından büyük şaşkınlık yaşadım. Sonrasında İsmail Küçükkaya’yı aradım ve durumu anlatınca o da çok şaşırdı. Daha sonra savcılık tarafından arandım ve soruşturma açıldığını beni İstanbul’a davet ettiklerini söylediler. Ben de gelmedim. Benim attığım tweetlerde bakanın ismi olmamasına, Küçükkaya bu haberi yaptıktan sonra atıldığı açık olmasına rağmen sanki benim tweetimden sonra İsmail Küçükkaya bunu haber yapmış şeklindeki müşteki iddiaları gerçek dışı, uydurma ve hayal ürünüdür. Hakkımda beraat kararı verilmesi gerekmektedir. Ayrıca daha önce ifade ettiğim gibi sayın mahkemede aksi kanaat oluşursa dahi hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemiyorum” dedi.



Bir daha bu suçları işlemeyecekleri kanaatine varıldığından ertelendi



Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Fidel Okan ve İsmail Küçükkaya’yı "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 11 ay 20’şer gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar veren mahkeme,  Okan ve Küçükkaya’yı  "Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını aşağılama” suçundan ise 5’er ay hapis cezasına hükmetti. Sanıklara verilen toplam 16 ay 20 ‘şer gün hapis cezaları sabıkaları olmayışı ve bir daha bu suçları işlemeyecekleri kanaatine varıldığından ertelendi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin