Cezaevlerinde izlenecek TV kanalları için anket yapılıyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hükümlü ve tutuklular arasında yapılan anketle en çok talep edilen kanalların belirlendiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Cezaevlerinde izlenecek TV kanalları için anket yapılıyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, mevcudu kalabalık ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklular arasında anket yapılmak suretiyle en çok talep edilen kanalların belirlendiğini bildirdi.



CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, cezaevlerinde izlenecek kanalların hangi kritere göre belirlendiğini sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, ceza infaz kurumlarında merkezi yayın sistemi üzerinden izlenebilen televizyon kanallarının, hükümlü ve tutuklulardan gelen talepler doğrultusunda idare ve gözlem kurulunca belirlendiğini söyledi. Adalet Bakanı, özellikle mevcudu kalabalık ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklular arasında anket yapılmak suretiyle en çok talep edilen kanalların belirlenmek suretiyle merkezi sistemden yayınlandığını belirtti. 

Adalet Bakanı, soru önergesinde adı geçen televizyon kanallarının, merkezi yayın sistemi bulunan kurumlardaki hükümlü ve tutukluların çoğunluğu tarafından talep edilmesi, idare ve gözlem kurulunca da karar alınması suretiyle izlenmesine hiçbir engel bulunmadığını ifade etti. 



Adalet Bakanı ceza infaz kurumlarında, uydu üzerinden ya da karasal yayın yapan 25 civarında ulusal televizyon kanalının yayınına imkan bulunduğunu, bu kanalların hükümlü ve tutukluların tercihlerine göre idare ve gözlem kurulu tarafından belirlendiğini söyledi. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin