Cezaevindeki oyuncu Adnan Koç'tan mektup var

Oyuncu Adnan Koç, 5 aydır cezaevinde.

Google Haberlere Abone ol
Cezaevindeki oyuncu Adnan Koç'tan mektup var

Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Behram Paşa karakteriyle dikkatleri üzerine çeken oyuncu ve ses sanatçısı Adnan Koç, 5 aydır cezaevinde...



Kardeşleriyle beraber tutuklu yargılanan Koç, Rusya'da başrolünü oynadığı ve izlenme rekorları kıran "Doğu Batı" dizisinin de yeni sezon anlaşmasını yapamamıştı. Oynadığı diziden sonra Rusya'nın Kıvanç Tatlıtuğ'u olarak lakap takılan oyuncu, 15 Mart'ta polise direnmesiyle başlayan ve cezaevinde son bulan olaylarla ilgili bir mektup kaleme aldı.



İşte, o mektup:



Dostlarım,

"Kul kurar, kader gülermiş." Sevdiğim ve çokça dile getirdiğim bir sözle açılışı yapmak istedim. Nazara inanır mısınız bilmiyorum fakat ben inanmaya başladım. Bir anlık yanlış anlama, basiret bağlanması yüzünden ben ve kardeşlerim yaklaşık beş aydır Maltepe cezaevinde tutukluyuz.

Beni ve ailemi tanıyanlarınız var. Fakat tanımayanlar için biraz kendim ve ailemden söz etmek istiyorum.

Merhum babamız Mehmet Koç, 28 yıl önce aramızdan ayrıldı. Çok şükür bir tanemiz, rahmetli babamın yadigarı, annemiz Hasine sağ.

3 kız, 6 erkek olmak üzere 9 kardeşiz.

En büyük ağabeyim Vahap Koç bir dahi zekâsına sahiptir. Vinç tamircisi olan oğlu, yeğenim Mehmet Koç'a destek olmak için şu an Mardin Kızıltepe'de zamanını geçiriyor. Bir küçüğü Cemal ağabeyim ailemizde doğa ile en uyumlu olanımız. Kendisi gerçek bir hayvansever. Küçük bir çiftliğe sahip, hayvancılıkla uğraşıyor. Bir küçüğü arkadaş gibi büyüdüğümüz Ahmet ağabeyim. Şu an yanımda, cezaevinde. Normalde Mardin'de rahmetli babamdan kalan tamir atölyesinde oğlu, yeğenim Emir Koç'la tamir işi yapıyor.

Yaş sıralamasına göre sıra bana geldi lakin kendimi sona bırakıyorum :)

Benim bir küçüğüm, fedakar kardeşim Şeyhmus şu anda Ataşehir Mey ve Mey Baykuş'un işletmeci ve ortaklarından.

En küçüğümüz, ailemizin en yakışıklısı, Mehmet Hayri, Baykuş'un ortaklarından, aynı zamanda dizi ve sinema oyuncusu. O da şu anda Maltepe cezaevinde bizimle beraber tutuklu.

Ablalarıma gelince, üçü de İzmir'de yaşıyor. Kıymetli eniştelerimle evli, mutlu, çocuklu bir hayat sürüyorlar. :)

Özetle ailem!

Şimdi sıra bana geldi...

Hayatımda babamın vefatıyla başlayan ilginç serüven zaman zaman bir tılsıma dönüştü.

Darwin ile Kur'an arasında savaştığım 10'lu yaşlar! Felsefe, müzik, bilim ve din... Hep sorguladım ve hep araştırdım. Önyargılardan arınmanın yollarını aradım. Bu yollara ulaşmak için çok sınandım. Algılarımızın önyargılarımızın önüne geçtiği bir dünya diliyorum...

37 yaşındayım, sigara kullanmıyorum, içki içmeye 33 yaşında başladım. O da sahne aldığım zamanlarda bir iki kadehi geçmez.

Askerlik dönemim ve oynadığım filmler dışında elime silah almadım. Hayatım boyunca kardeşlerime ve çevreme örnek olmak için çaba harcadım. Yakından tanıyanlarınız bilirler, hayat felsefem iyiliği çoğaltmak. Bu geçici dünya hayatında para hırsım yoktur.

Şarkı söylemeyi severim. Radyo programcısı, dizi ve sinema oyuncusu, işletmeci ve hocayım. Hangi mesleği icra etmeye çalışsam başarı kadar hakkaniyete önem veririm.

Türkiye'yi Rusya, Ukrayna ve beş ayrı ülkede temsil ettiğim bir dizide başrol oynadım. Dizi iki sezon çekildi ve yayınlandı.

Türkiye ile Rusya uçak krizindeyken 2016 Mart ayında Türkiye'den diplomat Rusya'ya giriş yapamazken ben ülkem için iyi niyet elçiliği yaptım ve konsoloslukları buluşturup turist ve domates krizi çözümü için Ankara'da bakanla buluştum. Ama gelin görün ki ayağınız bir kere kaydımı, Allah muhafaza sırtınıza vurup ahınızı alanlar sıraya giriyor.

Rusya'da yılın en iyi erkek oyuncu adayı olduğumda beni konuşmayanlar, magazin haberlerinde bir parmak bilgiyle gıybet sanatı icra ettiler.

15 Mart akşamı kader döngüsü, basiret bağlanması ve bir anlık yanlış anlaşılma yüzünden bir anda her şey tersine döndü. 

Sivil polisi gaspçı zannedip karşı koyduk, durum aydınlanınca şeytan sarmalının ortasında kaldık. İfademi internetten okuyabilirsiniz. Benim burada diyeceğim şu! Rabbime şükürler olsun ki; ölüm yok! Ağır yaralı yok! Basit bir yanlış anlaşma ve kavga dışında hiçbir şey yok! Fakat gelin görün ki, Allah korkusu olmayan, vicdansız birilerinin olayı büyütüp medyaya yayma şekli durumun toparlanma ve adaletin tesiri gecikti, gecikiyor.

İnşallah buradan çıktığımızda bir basın toplantısı ile her şeyi daha net anlatacak ve sizleri bilgilendireceğim.

Her şerde bir hayır vardır ve lütfen yanlış anlaşılmasın, burada olduğum için isyan etmiyorum, tam aksine o kadar çok şey öğrendim ki... Bunların başında kendim ve gerçek dostlarımın kıymetini, telefonsuz eski zamanları, eski aşklar tadında mektup yazıp beklemeyi...

Rabbim bazı kullarını tekamüle erdirmek için ağır sınar!

Rabbime hamd olsun ki; ciddi bir sınavı İnşallah alnımın akıyla veriyorum, veriyoruz! Bu hayatta bazı şeylerin birçok sebebi var. O çok sebeplerden en hayırlısına ulaşmak için bazen ateşin üzerinden geçmek gerekiyor.

Öldürmeyen yara güçlendirir... Güçlenip döneceğim zamanlarda buluşup, omzunda ağlamaktan çekinmeyeceğim gerçek dostlarla güzel anlarda görüşmek dileğiyle... Allah'a emanet olun!



ADNAN KOÇ



 



Birsen ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin