'Cezaevinde neden halk TV izlenmiyor?' diye soruldu, Bakan Bozdağ yanıtladı

Mahkumların cezaevinde halk TV izleyememesi ile ilgili soru önergesine yanıt verildi.

Google Haberlere Abone ol
'Cezaevinde neden halk TV izlenmiyor?' diye soruldu, Bakan Bozdağ yanıtladı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, mahkumların cezaevinde halk TV izleyememesi ile ilgili soru önergesi verdi. Verilen cevapta, "İzlenebilen televizyon kanalları, hükümlü ve tutuklulardan gelen talepler doğrultusunda idare ve gözlem, kurulunca belirlenmektedir" denildi. 



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından verilen cevapta, "5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 'Hükümlünün radyo, televizyon yayınları ve internet olanaklarından yararlanma hakkı' kenar başlıklı 67. maddesinde ve Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Tüzüğün 'Hükümlünün radyo, televizyon yayınları ile internet imkanlarından yararlanma hakkı' kenar başlıklı 90. maddesinin beşinci fıkrasında yer alan hükümler gereğince, ceza infaz kurumlarında merkezi yayın sistemi üzerinden izlenebilen televizyon kanalları, hükümlü ve tutuklulardan gelen talepler doğrultusunda idare ve gözlem, kurulunca belirlenmektedir" ifadeleri kullanıldı.



25 ULUSAL TELEVİZYON İZLENİYOR



Özellikle mevcudu kalabalık ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklular arasında anket yapılmak suretiyle en çok talep edilen kanallar belirlenmek suretiyle merkezi sitemden yayınlandığını dile getiren Bozdağ, "Ceza infaz kurumlarında, uydu üzerinden ya da karasal yayın yapan 25 civarında ulusal televizyon kanalının yayınına imkân bulunmakta olup, bu kanallar hükümlü ve tutukluların tercihlerine göre idare ve gözlem kurulu tarafından belirlenmektedir. Soru önergesinde adı geçen televizyon kanalının, merkezi yayın sistemi bulunan kurumlardaki hükümlü ve tutukluların çoğunluğu tarafından talep edilmesi, idare ve gözlem kurulunca da karar alınması suretiyle izlenmesine hiçbir engel bulunmamaktadır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığıyla yapılan yazışmaya verilen cevapta; 'Ankara 1 nolu L tipi ve Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında soru önergesinde bahsi geçen televizyon kanalı yayınlarının izlenebildiği; Ankara 2 nolu F tipi, Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı ve Açık Ceza infaz Kurumlarında söz konusu kanalın yayınının izlenmesi konusunda hükümlü ve tutuklulardan herhangi bir talep gelmemesi nedeniyle kanalın hiç yayınlanmadığı; Ankara 1 nolu F tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda ise bahsedilen kanalın önceden merkezi yayın sisteminde yer almakta iken hükümlü ve tutuklulardan gelen yeni taleplerin değerlendirilmesi sonucunda idare ve gözlem kurulunun kararıyla anılan kanalla birlikte birkaç televizyon kanalının yayın sisteminden çıkarıldığı, yerlerine talepler doğrultusunda yeni televizyon kanallarının eklendiği; cezaevi yönetimince sinyalin bozulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı', belirtilmiştir" dedi.


Etiketler halk tv cezaevi mahkum
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin