Cezaevinde kötü muamele gördüğü iddia edilen Garibe Gezer'in intihar ettiği belirtildi

Daha önce HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın da TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ndeki Garibe Gezer'in intihar etiği öğrenildi. Garibe Gezer'in , cezaevinde işkence ve cinsel saldırıya maruz kaldığı iddia edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Cezaevinde kötü muamele gördüğü iddia edilen Garibe Gezer'in intihar ettiği belirtildi

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan, işkence gördüğü ve infaz koruma memurlarının cinsel saldırısına maruz kaldığı iddia edilerek suç duyurusunda bulunan Garibe Gezer'in intihar ettiği belirtildi.

Twitter hesabından açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, “Müvekkilimiz Garibe Gezer’in intihar ettiği bilgisini aldık. Kendisi işkence mağduruydu. Hücre cezası vardı. Cezaevi müdürü ablasını aradı maalesef Garibe’mizi kaybettik. Av Jiyan Tosun ve Av Jiyan Kaya yanına gidiyorlar” dedi.

Gezer'in hücrede tutulduğunu aktaran Keskin, “Garibe hücre cezası çekiyordu. Hücredeki bir insan kendini nasıl asabilir. Yazıklar olsun size!!!! Dargeçit’te yaşayan aileye çektirdiğiniz kaçıncı acı!!” ifadelerini kullandı.

Gezer'in avukatlarından Jiyan Tosun, cezaevi yetkilisiyle görüşmek için saatlerce beklediklerini ancak avukatların cezaevine girişlerine izin verilmediğini söyledi.

Ayrıca avukatlar gelmeden Gezer'in otopsisinin bitirildiğini anlatan Tosun, buradan savcılığa gideceklerini ardından olaya dair suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Meral Danış Beştaş tepki gösterdi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak yaşananlara tepki gösterdi: “Doğrusu, çok korkunç bir haber aldık, daha doğrusu okuduk. 25 Ekim'de HDP Kadın Grubu olarak tek tek soru önergesi vermiştik bir kadın mahpus hakkında, Garibe Gezer, Nusaybinli, 28 yaşında bir Kürt kadını. Kayseri Cezaevi'nden Kandıra Cezaevi'ne sevk edilmişti ve Kandıra Cezaevi'ne sevk edilirken çok ciddi işkence, taciz ve tecavüze maruz kalmıştı. Garibe Gezer bunu ailesine, avukatlarına aktarmak istemiş ama bunun sonrasında yirmi iki gün hücreye konulmuştu. Hücreden çıktıktan sonra bu sefer mektup yazmak istemiş, bunun üzerine itaat etmediği sebebiyle süngerli odaya alınmıştı ve en son çareyi telefonla ailesine aktarmakta buldu Garibe Gezer ve aktardıktan sonra bize de haber ulaştı. Biz 22 önerge verdik, avukatları da takip etti ve bugün Garibe Gezer'in tek kişilik hücresinde intihar ettiği ve yaşamını yitirdiği bilgisi geldi.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin