Ceviz hakkındaki çarpıcı gerçek ortaya çıktı: Her gün 1 avuç ceviz yemenin mucizevi faydası varmış. Bu haberi okuduktan sonra ceviz yeme isteğiniz artacak

Ceviz, sağlığımız için en faydalı kuru yemişler arasında yer alır. Ancak her gün 1 avuç kadar ceviz tüketmek hiç bilmediğiniz bir faydayı beraberinde getiriyor. Kapış kapış ceviz tüketmeye hazır olun! İşte günde 1 avuç cevizin sağladığı fayda

Ceviz hakkındaki çarpıcı gerçek ortaya çıktı: Her gün 1 avuç ceviz yemenin mucizevi faydası varmış. Bu haberi okuduktan sonra ceviz yeme isteğiniz artacak

Ceviz, kuruyemişler arasında belki de en sağlıklı olanlar arasındadır. Ceviz (Juglans regia) antioksidanlar, proteinler, diyet lifi ve esansiyel omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bütün bu besinler cevizin faydalarına katkıda bulunur.

Ceviz siyah veya kahverengi olabilir ve her iki çeşidin de sağlık açısından çok çeşitli faydaları vardır. Ceviz yalnızca vücudumuz için değil aynı zaman da cildimiz için de harikalar yaratan bir dizi faydaya sahiptir. İşte günde 1 avuç ceviz yemenin mucizevi faydaları:

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Ceviz, yüksek düzeydeki omega-3 yağ asitleri nedeniyle kalp ve damar sistemi için oldukça faydalıdır. Günde birkaç ceviz yemek de kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir. Omega-3 yağ asitleri kolesterol düşürücü özellikleriyle bilinir.

Vücuttaki kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olurlar ve iyi kolesterol üretimini teşvik ederler. Ayrıca kan damarı fonksiyonunu güçlendirmeye yardımcı olur.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Ceviz, omega 3 yağ asitleri ve polifenoller gibi bitki bileşikleri açısından zengin kuru yemiştir. Bu bileşenler de antikanser özelliklere sahiptir. Ceviz meme, kolon ve prostat gibi belirli kanser türlerinin riskini azaltır.

BEYİN FONKSİYONLARINI DESTEKLER

Cevizdeki omega-3 yağ asitleri beyin sağlığına da faydalıdır. Esansiyel yağ asitleri (omega-3 yağ asitleri gibi) açısından zengin gıdalara sahip olmak bilişsel gerilemeyi yavaşlatabilir. Yapılan bir çalışmada, günlük ceviz tüketiminin bilişsel işlevlerde iyileşme gösterdiği görülmüştür.

Ceviz hakkındaki çarpıcı gerçek ortaya çıktı: Her gün 1 avuç ceviz yemenin mucizevi faydası varmış. Bu haberi okuduktan sonra ceviz yeme isteğiniz artacak

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Ceviz, bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutan ve hastalıkların başlamasını önleyen antioksidanlarla doludur. Bu nedenle her gün beslenmenize biraz ceviz ekleyin. Ceviz, bağışıklığı artırabilecek bakır ve B6 vitamini gibi vitamin ve mineraller açısından zengin bir kuruyemiştir.

KEMİK SAĞLIĞINI KORUR

Ceviz, alfa-linolenik asit adı verilen esansiyel bir yağ asidi içerir. Bu asit ve bileşikleri daha güçlü ve sağlıklı kemiklerle ilişkilendirilmiştir. Cevizdeki omega-3 yağ asitleri de yardımcı olabilir. İnsanlarda iltihapla savaşmaya ve sonrasında meydana gelen kemik erimesini azaltmaya da yardımcı olur.

DAHA İYİ BİR UYKU SAĞLAR

Cevizde melatonin bulunur. Bu bileşik daha iyi uyku düzeniyle ilişkilidir. Omega-3 yağ asitleri ayrıca kan basıncını düşük tutabilir ve stresi hafifletmeye yardımcı olabilir.

CİLT YAŞLANMASINI GECİKTİRİR

Ceviz, B vitaminleriyle dolu olduğundan cilde iyi gelebilir. Bu vitaminler stresi ve dolayısıyla ruh halini hafifletmeye yardımcı olur. Daha düşük stres seviyeleri cilt sağlığını geliştirebilir.

Artan stres seviyeleri, kırışıklıkların ve diğer yaşlanma belirtilerinin daha erken başlamasına neden olabilir. Cevizdeki E vitamini (doğal bir antioksidan) stresten kaynaklanan serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilir. Bu ayrıca yaşlanma sürecini geciktirmeye yardımcı olur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin