Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hekimleri deprem bölgesinde. Koordinasyonu üstlenecekler

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve hekimleri, depremlerde etkilenen illerdeki üniversite hastanelerine destek olmak için bölgeye gitti. Gittikleri üniversitelerin organizasyonunu üstlenecek ekip, ihtiyaç halinde daha fazla sağlık çalışanını bölgeye çağıracak

Google Haberlere Abone ol
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hekimleri deprem bölgesinde. Koordinasyonu üstlenecekler

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve çevre illeri de etkileyen deprem felaketinin hemen ardından İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından birçok çalışma faaliyete geçirildi.

Çalışmalar kapsamında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve hekimleri, deprem bölgesindeki üniversite hastanelerine destek olmak üzere bölgeye hareket etti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Emin Köse, beraberindeki öğretim üyeleri ve hekimlerle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesine giderken, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Kuru ise beraberindeki öğretim üyeleri ve hekimlerle Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesine geçti.

Her iki üniversitenin yönetsel ve tıbbi organizasyonuyla ilgili süreçler, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü koordinasyonunda, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığınca yürütülecek.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, ihtiyaç halinde iki üniversiteye ilgili branşlardan öğretim üyelerini, hekimlerini, hemşirelerini ve personelini görevlendirecek.

20 HEMŞİRE DE DEPREM BÖLGESİNDE

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hemşireleri de yaşanan depremler sonrası bölgeye giderek Adana'da göreve başladı.

Oluşan ihtiyaç kapsamında sağlık hizmetlerine destek vermek üzere Çukurova Üniversitesi Hastanesine giden 20 hemşire, deprem bölgesindeki yaralı vatandaşların tedavileri konusunda destek verecek.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin