Cephede yaşananlar utanç verici, cepheye dönmek için hazırlanıyoruz: Wagner lideri Prigojin'in Belarus'taki ilk videosu yayınlandı

Rusya ile yaşanan ve neredeyse iç savaşa neden olacak Wagner isyanı sonrası grubun lideri Evgeny Prigojin ilk kez kamera önüne geçti. Yaşanan krizin ardından Belarus'a giden Prigojin, cepheye dönmenin sinyallerini verdi. Prigojin, Ukrayna'da yaşananlar için ise "Cephede yaşananlar utanç verici" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cephede yaşananlar utanç verici, cepheye dönmek için hazırlanıyoruz: Wagner lideri Prigojin'in Belarus'taki ilk videosu yayınlandı

Rusya’da başlattığı isyanın ardından neredeyse iç savaşa neden olacak olan Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin Belarus'a geçmişti. İsyanın sona ermesinin ardından Evgeny Prigojin ilk defa kamera önüne geçti.

Wagner paralı asker grubuna yakın Telegram kanallarında, grubun patronu Yevgeni Prigojin’i Belarus’ta gösterdiği düşünülen bir video yayımlandı.

Videoda Prigojin savaşçıları karşılıyor ve Ukrayna’da son dönemde yaşanan gelişmeleri bir “utanç” diye tanımlıyor. Prigojin ayrıca, Wagner’in ilerideki bir tarihte savaşa katılabileceğine yönelik ipuçları veriyor.

"RUSYA'DA BÜYÜK İŞLER YAPTIK"

BBC Türkçe'de yer alan habere göre az ışıklı bir ortamca çekilen videoda, Prigojin bir tarla yakınlarındaki, etrafı depolar ve ağaçlarla çevrili bir tarlanın yakınındaki asfalt yolda ayakta görülüyor. Videoda Prigojin savaşçılarının Ukrayna’da “kendilerine yakışan bir mücadele verdiğini ve “Rusya için büyük işler yaptıklarını söylüyor ve savaşın gidişatını ağır bir şekilde eleştiriyor.

CEPHEYE DÖNMEYE HAZIRLANIYOR

Prigojin’in “Şu anda cephede olanlar bir utanç ve bunda herhangi bir rolümüz olsun istemiyoruz. Yiğitliğimizi tam anlamıyla göstermek için beklememiz gerekiyor” dediği duyuluyor. Daha sonra da “Belarus’ta bir süre kalma kararı alındığını” ve Wagner’in bu süreyi Belarus Ordusunu “dünyanın ikinci ordusu” haline getirmek için kullanacağını belirtiyor.
Wagner’in patronu ayrıca, savaşçılarının “kendilerini ve deneyimlerini utanç içinde bırakmaya zorlanmayacaklarına emin olmalarından sonra” Ukrayna’da cepheye dönmek için “hazırlanmaya devam edeceğini” söylüyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin