Cep telefonundan Kürtçe müzik çaldı, mahkemelik oldu!

Telefonundan Kürtçe müzik çalıp halay çekildiği iddiasıyla 7 kişi hakkında, hapis talebiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cep telefonundan Kürtçe müzik çaldı, mahkemelik oldu!

Bursa’daki 1 Mayıs gösterilerinde cep telefonundan Kürtçe müzik çalınıp halay çekildiği iddiasıyla tertip komitesi üyesi 7 kişi hakkında, 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.



Geçtiğimiz 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Kürtçe müzik çalındığı ve halay çekildiği iddialarıyla alakalı KESK Bursa Şubeler Platformu, DİSK Güney Marmara Bölge Temsilciliği, TMMOB Bursa İKK ve Bursa Tabip Odası yöneticilerinden oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi üyesi 7 kişi hakkında, 2911 sayılı Toplantı ve gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 28. maddesine göre yasalara aykırı harekette bulundukları iddiasıyla 7. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.



1 Mayıs mitingi boyunca, güvenlik güçleri tarafından tertip komitesine herhangi bir uyarı iletilmediğini belirten DİSK Güney Marmara Temsilcisi Ayhan Ekinci, “Mitingimiz coşkuyla sona ermiştir. Miting kortejinde toplanma sırasında ‘Kürtçe müzik çalma ve halay çekme’ suçunun işlendiği ve bu suça tertip komitesi üyeleri müdahale etmediği için görevlerini yapmadıkları gerekçesiyle dava açılmıştır” dedi.



Miting daha başlamadan toplanma sırasında bir katılımcının cep telefonundan Kürtçe bir halay parçası çaldığını, bazı insanların da bu halaya katıldığını anlatan Ekinci, Tertip Komitesi hakkında bu yüzden, ideolojik halayı görmediği, Kürtçe parçanın örgüt propagandası olduğunun farkına varamayıp sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle dava açıldığını söyledi.



Tertip komitesinde yer alan 7 kişinin hiçbirinin Kürtçe bilmediğini, ayrıca halay çekilen bölgede de bulunmadıklarını ifade eden DİSK Güney Marmara Temsilcisi Ekinci, “Hiçbir emniyet görevlisi bu konuyla ilgili uyarıda bulunmamıştır. Özel Yetkili Mahkeme adı altında kurulan mahkemeden gelen bir talimat üzerine tertip komitesi üyeleri sanık sandalyesine oturtulmuştur” diye konuştu.



Diyarbakır’da kısa süre önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Başbakan Erdoğan’la birlikte halkı selamladığı, Şivan Perwer’in Kürtçe şarkılar söylediği bir dönemde böyle bir davanın açılmış olmasını açıklayacak bir kelime bulamadıklarını ifade eden Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü:



“Pazartesi günü mahkemede yargılanacak olan bizler değil, bu ülkenin kimliği, demokrasisi, kültürü, insan hakları anlayışıdır. Tüm emek ve meslek örgütlerini, emekten yana güçleri bizlerle birlikte olmaya çağırıyoruz.” (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin