Cep telefonu kayıt çılgınlığı. Dilucu Sınır Kapısı'nda giriş çıkış kuyruğu oluştu: 14 bin lira daha fazla harç ödememek için saatlerce beklediler

Yurt dışından getirilen cep telefonlarını kayıt altına aldırmak için ödenen harç ücreti 6 bin liradan 20 bin liraya çıkarıldı. Zamdan etkilenmek istemeyen vatandaşlar kendilerini sınır kapısına attı. Iğdır'dan Azerbaycan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda giriş çıkış yapmak için uzun kuyruklar oluştu. Kuyrukta rahatsızlananlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Cep telefonu kayıt çılgınlığı. Dilucu Sınır Kapısı'nda giriş çıkış kuyruğu oluştu: 14 bin lira daha fazla harç ödememek için saatlerce beklediler

Türkiye dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydını yaptırması gerekenler 7 Temmuz saat 24.00'ten itibaren daha yüksek kayıt ücreti bedeli ödememek için Dilucu Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle Ardahan, Erzurum, Kars, Ağrı, Erzincan gibi yakın illerden Iğdır’a gelenler, Aralık ilçesindeki Azerbaycan'ı Türkiye’ye bağlayan Dilucu Sınır Kapısı'nda telefonlarına IMEI alarak kayıt altına aldırmak isteyenlerin izdihamına neden oldu. Dilucu sınır kapısından giriş çıkış yapanlar, gümrük çalışanlarını zor durumda bıraktı. Bu gece yarısından sonra 20 bin lira olarak belirlendi. Saatlerce kuyrukta bekleyip rahatsızlananlara da sınırda bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti.

2 SAATTEN FAZLA BEKLEDİLER

Resmi Gazete'de yayımlanan vergi oranları artışında yurt dışından getirilen telefonların kayıt ücretlerine ve kredi vergilerine zam yapılması üzerine ellerinde kayıtsız cep telefonu olanlar Dilucu Sınır Kapısı'na akın ederek giriş çıkış yapmaya başlayınca uzun kuyruklar oluşturdu. Iğdır'da taksicilik yapan Fuat Seçilmiş "Saat 06.00'da kalktığım zaman arkadaşlarım telefon açarak, '6 bin liralık cep telefonu vergisi 20 bin liraya çıktı' dedi. Sabahtan bu zamana kadar hemen hemen 3 defa taşımacılık yaptım yolcu getirip götürdüm. Şu anda da 2 saatten fazladır yolcuyu bekliyorum. Daha çıkmadılar" diye konuştu.

BURSA'DAN IĞDIR'A GİTTİ

Sınıra gelenlerden Tamer Bağcı ise "Bursa'dan Iğdır'a tatile geldim. Sabah telefon kayıt ücretlerinin yükselişini gördüğüm zaman direkt Nahcivan Dilucu Sınır Kapısı'na ulaştım ve şu an kuyruk var" dedi.

2023 yılında IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi. IMEİ kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik yeni tutar, 8 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. 

Kaynak: DHA
Etiketler cep telefonu imei
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin