Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmindeki akıl almaz yanlışlar şaşkınlık yarattı!

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu’nun bugün düzenlenen basın gösterimine katılan spor yazarı Ali Murat Hamarat, filmde hem Naim Süleymanoğlu’nun ölüm yılının hem de Seul Olimpiyat Oyunları’nda tarihi başarıya imza attığı günün yanlış yazıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmindeki akıl almaz yanlışlar şaşkınlık yarattı!

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin bugün düzenlenen basın gösterimine katılan spor yazarı Ali Murat Hamarat, filmde hem Naim Süleymanoğlu’nun hem ölüm yılının, hem de Seul Olimpiyat Oyunları’nda tarihi başarıya imza attığı günün yanlış yazıldığını açıkladı.

FilmLoverss'tan Sıla Şahinöz'ün haberine göre; Bilindiği üzere ülkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikâyesi Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmine konu olmuştu. Onur Saylak’ın yönettiği Daha filmindeki rolüyle dikkatleri üzerine çeken Hayat Van Eck, filmde Naim Süleymanoğlu’nun gençliğine hayat veriyor.

22 Kasım’da vizyona girecek olan filmin basın gösterimi bugün düzenlendi. Basın gösteriminin ardından spor yazarı Ali Murat Hamarat, filmdeki inanması güç yanlışlara dikkat çekti.

Naim Süleymanoğlu’nun ölüm yılı yanlış yazıldı

Ali Murat Hamarat’ın attığı tweet‘e göre filmde Naim Süleymanoğlu’nun ölüm yılı ve Seul Olimpiyat Oyunları’ndaki tarihi başarıya imza attığı gün yanlış yazılmış. Naim Süleymanoğlu’nun Seul Olimpiyat Oyunları’na damga vurduğu gün 20 Eylül 1988 olarak biliniyor. Ancak Hamarat açıklamasında filmde bu tarihin yanlış yazıldığını belirtti. İşin daha da kötüsü 18 Kasım 2017’de hayata veda eden Naim Süleymanoğlu’nun ölüm tarihi de filmde 2016 olarak gösterilmiş.

İki gün sonra vizyona girecek olan filmde, bu hataların düzeltilmesi oldukça zor. Böylesine büyük hataların bir biyografi filminde yer almasına bir anlam veremiyoruz. Dahası böylesine büyük hataların, yapım ekibinin gözünden nasıl kaçtığını anlamak da mümkün değil. Gösterime girmeden böyle durumlarla gündeme gelen filmin vizyon macerası nasıl sürecek hep birlikte göreceğiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin