Cenk Eren, Sayım Çınar'ın sorularını yanıtladı: "Kalbimden vuran şarkılarla yola devam"

Cenk Eren, 'Repertuvar’ proje albümleri serisine ‘Selda Bağcan Şarkıları' ile yeni bir halka ekledi. Selda Bağcan’ın dillere pelesenk olmuş şarkılarını yeniden yorumlayan Cenk Eren’in “Selda Bağcan Şarkıları” ismini taşıyan yeni albümü dinleyicilerini müzik marketlerde ve dijital platformlarda bekliyor. Sayım Çınar Cenk Eren’le bir araya geldi, albümü konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Cenk Eren, Sayım Çınar'ın sorularını yanıtladı: "Kalbimden vuran şarkılarla yola devam"

Ünlü şarkıcı Cenk Eren, 'Repertuvar’ proje albümleri serisine ‘Selda Bağcan Şarkıları' ile yeni bir halka ekledi.

Bağcan’ın dillere pelesenk olmuş şarkılarını yeniden yorumlayan Cenk Eren’in “Selda Bağcan Şarkıları” ismini taşıyan yeni albümü dinleyicilerini müzik marketlerde ve dijital platformlarda bekliyor. Sayım Çınar, Cenk Eren’le bir araya geldi, albümü konuştu.

Cenk Eren, Sayım Çınar'ın sorularını yanıtladı: "Kalbimden vuran şarkılarla yola devam"

Sayım ÇINAR / sayimcinar@gmail.com

'Kalbimden Vuran Şarkılarla Yola Devam!'

Çok yönlü bir sanatçısın Cenk. Tanju Okan, Ferdi Özbeğen, Selda Bağcan, bu şarkıları kendi yorumunla izleyicilerle, dinleyenlerle paylaşıyorsun son dönemde.

Proje albümlerle kimsenin inanıp güvenmediği zamanlardan başlayan bir serüven bu. Gelen başarı beni çok kamçıladı. İkincisini de yapabilirdim Ferdi Özbeğen’in. Ama ben alışılagelmişin dışına çıkmak istedim. Ne kadar iyi sahne yapıyor, ne kadar iyi şarkı yapıyorun ötesine geçtim. Kıymetli isimlerin çoğundan övgüyü alamıyordum, beni görmezden geliyorlardı. Bu albümlerle bunu kırdım aslında. Atilla Özdemiroğlu’unun muhteşem twitiyle uyanmıştım bir sabah. Sezen Aksu aramıştı, iliklerime kadar işledi demişti. Mehmet Barlas müzik bilir, yahu bu Cenk Eren neymiş dedi. Hıncal Uluç altından kalkamayacağını düşünmüştüm ama başarmış Cenk demişti. Ve Selda Bağcan hayalimde olan bir isimdi. Hayaldi, gerçek oldu. Selda Bağcan da inanmasa, güvenmese yapmazdı zaten.

Nasıl çıktı fikir?

Bir tatilde çıktı bu fikir. Ona ne kadar kıymet verdiğimi biliyordu. Her ne kadar memleket olarak çok üzmüş olsak da dünya çapındadır. Deneyelim bu işi ile başladı her şey. Gocunmam bundan. Çalıştım, hem de çok çalıştım. Birebir çalıştırdı beni hatta elinde gitarıyla. Üzerime olduğunu anlayınca da projenin devamı geldi. Maalesef sosyal medyada Cenk Eren’e mi kaldı gibi bu şarkılar gibi yorumlar gördüm. Bu albümün yapımcısı ve prodüktörü Selda Bağcan bunun altını çizeyim. İnanmasa bunu yapmaz. Time dergisi onu seçmişken kendini riske atmaz yanlış bir isimle.

Aldırma Gönül’ü söylerken Sabahattin Ali geldi aklıma, Sinop Cezaevi geldi. Bu duyguyu geçirdin bize.

Bar şarkıcısı dedikleri Cenk Eren’in albümünde 2006 yılında Kiraz Mevsimi albümüme aldığımı bilmezler bu şarkıyı. Yapıp ettiklerim görülsün istiyorum Sayım. Artık hakkımı istiyorum. Hem konser hem müzikhol sanatçısıyım ben. Bunu bir arada aynı başarıyla yürütmek kolay değildir.

Cenk Eren, Sayım Çınar'ın sorularını yanıtladı: "Kalbimden vuran şarkılarla yola devam" - Resim : 2

Selda Bağcan’ın söylediği şarkıları söyledin. Sahnelerinde birçok farklı türü bir araya getirerek şarkılar söylüyorsun. Melez bir desen yaratıyorsun aslında.

Yelpaze geniş doğru. Hepsinin hakkını vermek burada önemli.

Şarkıları söylerken geçmiş seni ne kadar kovaladı?

Duygular hep başrolde. Beni Unutma’yı söylerken unutmak zorunda kaldığım sevgili aklımdaydı. Şarkıyı da öyle söyledim.

Seni kalbinden vuran şarkıları söyler misin bana?

Beni Unutma. Gesi Bağları, Selda’yla okumak. Stüdyo ışıklarını kapatıp, elini tutarak okudum. Çemberimde Gül Oya. Dostum, Dostum. Öyle Bir Yerdeyim ki, Adaletin Bu Mu Dünya...

Nasıl tepkiler alıyorsun albümle beraber?

Olmamış diyenleri getirin bana diyorum. Çok nadir geliyor. Olumsuz eleştiri almıyorum, inan. Yüzde doksan müthiş tepkiler geliyor. Bu da beni mutsuz ediyor. Eleştiri iyidir, yapıcı olduğu sürece. Çok beğenilmek güzel ama eleştiri de güzel.

Cenk Eren, Sayım Çınar'ın sorularını yanıtladı: "Kalbimden vuran şarkılarla yola devam" - Resim : 3

Ayakta kalmak kolay değil. Paylaşmayı seviyorsun zirvedeyken de. Bunu anlat istiyorum.

İyi bir dönemdeyim, zirvedeyim demek istemem. Bedeli var tabii burada kalmanın. Reçetesi ne biliyor musun, ben iyi yürekli olmamın burada olmamı sağladığını düşünüyorum. Düstur olarak şunu edindim, benim için önce iyi insan sonra iyi şarkıcı desinler. Camianın içindeyiz, kimin kötü olduğunu biliyoruz, bir şekilde çıkıyor karşına.

Ödüller konusunda ne düşünüyorsun?

Asla ödüllendirilmedim. Ya da şöyle anlatayım, güzel bir hayatım oldu, sevdiğim bir işi yaptım, tanınan biri oldum, bunlar ödül mü ödül. Sevdim, sevildim, insanlara yardım edecek gücüm oldu. Salonda adım anons edildi, en iyi albüm, en iyi sanatçı, ufak tefek oldu. Ama asıl ilk saydıklarım ödüllerim. Tabii ki taltif edilmek isterim, ödüllendirilmek isterim her sanatçı gibi.

Cenk Eren, Sayım Çınar'ın sorularını yanıtladı: "Kalbimden vuran şarkılarla yola devam" - Resim : 4

Müzikal anlamda dünyayı takip ediyor musun?

Türkiye’de önemsediğim sanatçıların konserlerini takip ediyorum. Rod Stewart konseri olmuştu burada, müthişti. Yurtdışından ziyade burada olup bitenleri, ilgimi çekenleri takip ediyorum.

Ve son soru. Selda Bağcan’la çalışmak nasıl bir duyguydu?

Selda Bağcan’la çalışmak müthişti, zordu, büyük disiplin istiyor, motive ediyor. Ondan şunu öğrendim: Mütevazı olmak lazım.

Cenk Eren, Sayım Çınar'ın sorularını yanıtladı: "Kalbimden vuran şarkılarla yola devam" - Resim : 5

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin