Cengiz Semercioğlu, İstanbul'u bekleyen kaosu canlı yayında açıkladı. Ertuğrul Özkök'ten yetkililere acil çağrı geldi

Türkiye genelinde 23 Ocak'ta tatile giren okullar Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle 2 hafta daha eğitime ara vermişti. Okullar deprem bölgesi hariç tüm Türkiye'de bugün açılıyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler İstanbul'daki korkunç gerçeği ortaya çıkardı. İstanbul Valiliği okullar açılmadan bir gün önce 93 okulu deprem riskli ilan etti. Usta gazeteci Cengiz Semercioğlu konuyu tv100 canlı yayınında günde getirdi. Ertuğrul Özkök de kritik bir çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cengiz Semercioğlu, İstanbul'u bekleyen kaosu canlı yayında açıkladı. Ertuğrul Özkök'ten yetkililere acil çağrı geldi

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan 2 büyük deprem Türkiye'yi yasa boğdu. Çok sayıda insan hayatını kaybetti. Enkazlarda arama kurtarma çalışmalarında sona gelindi. 11 kentte yaralar sarılmaya çalışılıyor.

tv100'ün ilgiyle takip edilen programlarından usta gazeteciler Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün hazırlayıp sunduğu Cengiz ile Ahtapot'ta Kahramanmaraş depremi, deprem sonrası yaşananlar ve eğitim konusunda alınan kararlar masaya yatırıldı.

Cengiz Semercioğlu, İstanbul'u bekleyen kaosu canlı yayında açıkladı. Ertuğrul Özkök'ten yetkililere acil çağrı geldi

Semercioğlu, okulların açılmasından sadece bir gün önce İstanbul Valiliği'nin 93 okulu deprem riskli ilan edip ve tahliye edilmesine karar vermesine tepki gösterdi. Kararın geç açıklanması, 99 depreminden beri o okullarda eğitim-öğretime devam edilmesi Semercioğlu'nu isyan ettirdi.

Cengiz Semercioğlu, İstanbul'u bekleyen kaosu canlı yayında açıkladı. Ertuğrul Özkök'ten yetkililere acil çağrı geldi - Resim : 2

"52 BİN ÖĞRENCİDEN BAHSEDİYORUZ"

Özkök, "Bu deprem olmasa onlar devam ediyordu yani." değerlendirmesinde bulundu.

Semercioğlu, "Vallahi inanamıyorum. Konuşayım konuşayım diyorum. Konuşmayayım en iyisi ben programı kapatayım. Çünkü 93 okul 51 bin 995 öğrenci, 52 bin öğrenciden bahsediyoruz. Yarın itibariyle hurra başka okullara gönderiliyor. O binalar aylardır, yıllardır 99 depreminden beri bakılmıyor. Bu deprem olunca, yarın okullar açılacak. Aaa dur 93 okulu şey yapalım..." dedi.

Cengiz Semercioğlu, İstanbul'u bekleyen kaosu canlı yayında açıkladı. Ertuğrul Özkök'ten yetkililere acil çağrı geldi - Resim : 3

"İSTANBUL'UN 32 İLÇESİNDEN OKULLAR VAR"

Semercioğlu öğrencilerin hangi okula gönderileceğinin de belli olmadığını söyledi. Semercioğlu, "İstanbul'un 32 ilçesinden okullar var. her taraftan var yani. 2-3 ilçede yok." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK BİR KAOS, BÜYÜK BİR ÇORBA..."

Özkök'ün, "Acaba ailelerin okul seçme durumu var?" sorusuna Semercioğlu,"Bilmiyoruz ki, bak büyük bir kaos, büyük bir çorba... Zaten üniversiteler kapatıldı. Okul arkadaşları değişti, sınıfları değişti... Bu çocuklar nasıl eğitim alacaklar?" karşılığını verdi.

"TÜRKİYE ŞU ANDA BÜTÜN PSİKOLOGLARINI SEFERBER ETMELİ"

Özkök yetkililere kritik bir çağrıda bulunarak, "Müthiş bir travma var toplumda. Türkiye şu anda bütün psikologlarını seferber etmeli kardeşim. Psikoloji fakültelerinin kontenjanı artırılmalı bu yıl ilk yapılacak işlerden biri. Çünkü önümüzdeki 10 yılda şu andakinin 10 katı kadar psikoloğa ihtiyacı olacak." ifadelerini kullandı.

İşte Cengiz ile Ahtapot programının o bölümü:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin