Cengiz Semercioğlu, Elon Musk'ı yazdı: Sevecen bir baba değil

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la olan görüşmesine oğlu ile beraber gitmesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Gazeteci Cengiz Semercioğlu, köşesine Elon Musk'ı ve hayatının yapı taşlarını taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Cengiz Semercioğlu, Elon Musk'ı yazdı: Sevecen bir baba değil

İşte Semercioğlu'nun o yazısı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta Elon Musk’la buluşması, tam da dünyanın en zengin adamının biyografisinin yayınlandığı günün ertesine denk geldi.

Aynı gece İstanbul üzerinden Elon Musk’ın Starlink uyduları gözle görülür şekilde sıra ışıklar şeklinde geçiyordu, çocuklarla Bebek sırtlarında bir terastaydım ve çok eğlendik.

Çocuk demişken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kucağında oğluyla toplantıyla gelen Elon Musk’a 3-4 çocuk tavsiyesinde bulunacak diye çok korktum.

Çünkü Elon Musk 10 çocuklu bir baba ve kucağındaki de (her ne kadar bizim medya kız kardeşi Exa Dark Siderael’in adını yazsa da) takma adı ‘Y’ olan 2,5 yaşındaki  X Æ A-12 adındaki 9. çocuğuydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da futbol topu hediye ederken, “Pişt… X” diyerek oğlanın adını teyit etti zaten. 

Ben, koskoca milyarderin bir bakıcısı yok mu da toplantıya oğluyla geliyor diye düşünürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu çocuğun anası nerede” minvalinde doğrudan “Eşin nerede” diye sordu. 

Yıllardır bir dargın bir barışık şarkıcı kız arkadaşı Grimes’in geçen ay doğan üçüncü çocuklarını alıp San Fransisco’ya gittiğini Musk’ın ağzından böylece öğrenmiş olduk. “Biz ayrıyız onun için oğluma ben bakıyorum” diye samimi itirafta bulundu Musk…

Kendi kuşağının en ünlü biyografi yazarı 71 yaşındaki Walter Isaacson’ın yeni çıkan kitabından öğreniyoruz ki; şarkıcı Grimes, Erdoğan’ın top hediye ettiği X’i doğururken, aynı hastanede birbirinden habersiz bir başka kadın Musk’ın bir başka çocuğunu daha doğuruyordu. Yoksa 10 çocuk nasıl olacak değil mi ama…

Tam doğum tarihi bilinmeyen 10. çocuğu da bu kitap sayesinde ortaya çıktı, Grimes ve Musk’ın çocuklarına Techno Mechanicus adını verdiği, Musk’ın çocuğa Tau diye seslendiğini yazdı Isaacson.

Belki ilk çocuğu Nevada’yı on haftalıkken ani bebek ölümü sendromundan kaybettiği için baba olma duygusu bu kadar fazla Musk’ın…

Isaacson 670 sayfalık kitabında, eşleri, arkadaşları, kardeşleriyle görüşerek ilginç bir Musk portresi çıkarıyor ortaya.

Anne ve babası boşanmış, yarı zamanlı bir model ve diyetisyen olan annesi Maye, üç çocuğuna bakmak için gece gündüz çalışmak zorunda kalmıştı. 

Sonuç olarak Elon, erkek kardeşi Kimbal ve kız kardeşi Tosca kendi başlarının çaresine bakmayı erkenden öğrendiler. 10 yaşındayken Musk, babası Errol'un yanına taşınmaya karar verdi.

Yıllar sonra Musk, ebeveynleri ayrıldıktan sonra babasıyla birlikte yaşama kararının "gerçekten kötü bir fikir" olduğunu söyleyecekti.

Çünkü bugün 77 yaşında olan Erroll, ‘beceriksiz, aptal, asla başaramayacaksın’ diye sürekli oğlu Elon Musk’ı ezikleyen bir baba.

Cengiz Semercioğlu, Elon Musk'ı yazdı: Sevecen bir baba değil

İlk eşi Justine Wilson: "Eğer babanız size sürekli geri zekalı ve aptal diyorsa, belki de vereceğiniz tek yanıt, içinizde duygusal bir boyut açabilecek her şeyi kapatmaktır."

Cengiz Semercioğlu, Elon Musk'ı yazdı: Sevecen bir baba değil - Resim : 2

Musk'un üç çocuğu olan Kanadalı şarkıcı Grimes şunları söyledi: "Sanırım o, çocukluğunda hayatın acı olduğuna şartlandırılmış." Musk biyografi yazarına şunları söylüyor: “Sıkıntılar beni şekillendirdi. Acı eşiğim çok yükseldi.”

Cengiz Semercioğlu, Elon Musk'ı yazdı: Sevecen bir baba değil - Resim : 3

Musk'un ikinci eşi Talulah Riley, geceleri babasından bahsederken Elon’ın ağladığını söylüyor.

Musk’ın kadın seçiminin ailesi tarafından çoğunlukla hoş karşılanmadığını anlatıyor kitap. Kardeşi Kimbal, Justine Wilson’la ilk evliliğini engellemeye çalışıyor. Anne Maya Musk, evliliğin iptal olduğunu düşünüp, “Artık mutsuz olmayacaksın” diyor. Ancak Musk, Justine Wilson’la evleniyor.

Cengiz Semercioğlu, Elon Musk'ı yazdı: Sevecen bir baba değil - Resim : 4

Musk’ın ailesinin en nefret ettiği kadın ise Amber Heard oluyor. Çalkantılı ilişkisi bitince Musk’ın kardeşi ve arkadaşları derin bir oh çekmişler.

Kimbal, Amber Heard hakkında şunları söylüyor:

“Çok zehirliydi. Bir kabus. Kendi gerçekliğini yaratma şekli bana babamı hatırlatıyor. Elon’ın kendisine gerçekten kötü davranan bu insanlara aşık olması gerçekten üzücü. Hiç şüphe yok ki çok güzeller ama karanlık bir yanları da var ve Elon onların zehirli olduğunu biliyor.”

Elon Musk’ın belki de en çok yaralayan ilk çocuğu oğlu Xavier’le ilişkisinin tamamen bitmesi oluyor. 16 yaşında cinsiyet değiştirip Jenna adını alan oğlu, babasının temsil ettiği bütün değerlere karşı çıkıp sosyalist oluyor. Anti-kapitalist kimliğini öne çıkaran Jenna, babasına "Senden ve temsil ettiğin her şeyden nefret ediyorum" mesajı atıp tüm ilişkisini bitiriyor. 

Jenna 18 yaşına geldiğinde mahkemeye verdiği ifadede "Artık biyolojik babamla birlikte yaşamıyorum. Onunla hiçbir şekilde, hiçbir biçimde akraba olmak istemiyorum" dedi.

Cengiz Semercioğlu, Elon Musk'ı yazdı: Sevecen bir baba değil - Resim : 5

Musk bu konuyla ilgili, "Birçok teklifte bulundum ama o benimle vakit geçirmek istemiyor" diyor.

Yakın çevresinin anlattıklarından sonra Musk’ın üç temel özelliği ortaya çıkıyor;

* Musk'ın teşhis edilmemiş Asperger sendromundan kaynaklanan şaşırtıcı bir empati eksikliği. Üç çocuğunun annesi Grimmes buna, “Şeytan modu” diyor… İnsanları aptal, geri zekalı ilan edip işten atması buna örnek olarak gösteriliyor.

* Öne çıkan ikinci özelliği ise kurtarıcı kompleksi. Kendisini çok sevdiği bilgisayar oyunlarındaki bir kahraman olarak görüyor. Umutsuzca dünyanın kurtarılmasını istiyor. Ama sadece kendisi kurtarabilirse… Bunun çalıştığı ekipler üzerinde baskı ve delice bir hızlanma stresi yarattığı söyleniyor.

Örnek Mars’a ulaşım aracı olarak tasarlanan Starship’in fırlatıldıktan sonra havada infilak etmesi. Bir cuma akşamı proje için çok az kişinin çalıştığını görünce gece 01.00’de çalışanlara mail atıp Starship’in 10 gün içinde fırlatma rampasında olmasını istiyor. Yüzlerce kişi 10 gün boyunca geceli gündüzlü çalışıyor, sonuç? Havada infilak ediyor Starship.

* Üçüncü karakter özelliği ise duygusal muhtaçlık… Musk bir keresinde "Asla yalnız kalmak istemiyorum" demişti… Bu yüzden alışılmadık kurlarla bir kadından diğerine atlıyor. İlişkileri nadiren uzun sürüyor, genellikle dramatik, ancak neredeyse her zaman çocuk sahibi oluyor.

Elon Musk gençliğinde Güney Afrika'dan dünyaya damgasını vurmak için yola çıktığında babası ona şöyle demişti: "Birkaç ay içinde geri döneceksin. Asla başarılı olamayacaksın."

Başarılı oldu, dünyanın en çok konuşulan, en çok merak edilen, en zengin insanı olmayı başardı…

Kucağında çocuğuyla Erdoğan’la toplantıya giden 10 çocuk babası Musk iyi bir baba oldu mu?..

Biyografinin yazarı Isaacson, "Sevecen, sevimli bir baba değil, ama çocuklarının varlığını arzuluyor" diyor…

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin