Cemaatin yayın grubuna bir şok da Diyanet'ten!

Türkiye Diyanet Vakfı, Kaynak Kültür Yayın Grubu'na kapıları kapadı.

Google Haberlere Abone ol
Cemaatin yayın grubuna bir şok da Diyanet'ten!

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen ve bünyesinde birçok yayınevi ile dergiyi barındıran Kaynak Kültür Yayın Grubu, Türkiye Diyanet Vakfı'nca her yıl Ramazan ayında düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı'na kabul edilmedi.



Bu yıl 34.'sü Beyazıt Camii avlusunda gerçekleşecek fuara kabul edilmeyen Kaynak Kültür Yayın Grubu, 'skandal' olarak tanımladığı kararla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:



"Bilindiği üzere her yıl Ramazan ayında, ülkemizin en güzide dinî mekânlarından olan Beyazıt Camii avlusunda Türkiye Diyanet Vakfınca Kitap ve Kültür Fuarı organize edilmektedir. Kaynak Kültür Yayın Grubu olarak uzun yıllardan beri bu organizasyonu desteklemekte, en seçkin eserlerimizi bu vesileyle okurlarımızla buluşturmaktayız.



Bu yıl da diğer bütün kardeş yayın evleri gibi bu organizasyona katılım için gerekli bütün hazırlıklarımızı yaptık, heyecanla yeni eserlerimizi yetiştirme gayreti içine girdik. İşin doğrusunu ifade etmek gerekirse, geçen yıl söz konusu fuar için yayınevimize oldukça dar bir mekân tahsis edilmesinden dolayı içimizde az da olsa bir endişe mevcuttu. Ama biz, o zaman bunu anlayışla karşılamış, bizden alınan mekâna bir fazla yayınevinin dahil edileceğini düşünerek, karara saygı duymuştuk.



Kardeşlik ve Birliktelik Ayında Kaynak Kültür Yayın Grubu’na Haksız Engel



Peki, bu yıl ne oldu? 

Üzüntüyle ifade etmemiz gerekir ki, bu yıl Yayın evimiz hiçbir gerekçe gösterilmeden fuara kabul edilmedi! Oysa Kaynak Kültür Yayın Grubu;



-    1979 yılından beri yayıncılık sahasında hizmet veren köklü bir kuruluştur

-    Bünyesinde onlarca yayınevi ve süreli dergiyi barındıran, bugüne kadar 36 farklı dilde yayın yapan bir kuruluştur.

-    Sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da yayıncılık sektörünün en büyük fuarlarına davet edilmekte, katılmakta ve çoğu zaman ülkemizi temsil eden tek yayın evi olmaktadır.

-    Farklı ebat, baskı kalitesi ve yazım tarzıyla Kur’an-ı Kerimler, Peygamber Efendimizin hayatını çeşitli yönlerden ortaya koyan eserler, tefsir, hadis gibi İslamî ilimlere ait yayınlar ile bir okurun fuarda görmek isteyeceği bütün türleri titizlikle yayımlayan ve bu sebeple fuarlarda okuyucuların aradığı bir yayın kuruluşudur.

-    Kaynak Kültür Yayın Grubu, ülkemiz yayın hayatında önemli bir yeri olan, katıldığı kültürel organizasyonların cazibe merkezi, her yaş ve seviyeden okuru kitap fuarlarına çekerek arzu edilen canlılık ve kültür etkileşiminin oluşumuna katkıda bulunan bir yayın kuruluşudur. 



Buradan ifade etmek istiyoruz ki; Yayınevimizin gerekçesiz bir şekilde Türkiye Diyanet Vakfı Kitap ve Kültür Fuarına kabul edilmeyişi, insanın aklına ister istemez, kamu yararına hareket etmeyi kuruluş tüzüğüne koyan bir vakfın, siyasi mülahazalarla hareket ettiğini düşündürmektedir. Fuara almama eyleminin, Kaynak Kültür Yayın Grubu’nun böylesi etkinliklerde aranılan bir yayınevi olması sebebiyle söz konusu etkinliğe ilgiyi azaltacağını da düşünüyoruz. Ayrıca  bu karar, sevgi ve hoşgörü iklimi ve  bütün mü’minleri birleştirici etkisi olan Ramazan’ın ruhuna böylesine zıt bir karara imza atanların vicdanlarını bir ömür boyu rahatsız edecektir. Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi ve takip eden organizasyonlarda tekrar etmemesi adına gerekli iradenin ve aklı selimin gösterileceğini ümit ediyor, konuya dair bilgilendirmeyi kamuoyuna saygıyla sunuyoruz…"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin