Cemaatin kanallarına yayın engeli!

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen televizyon kanallarına izin çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol
Cemaatin kanallarına yayın engeli!

Samanyolu TV ve Mehtap TV'nin Ramazan ayı ​içerisinde İstanbul Üsküdar'daki iki camide iftar ve sahur programı ve canlı yayın yapması talebi İstanbul Müftülüğü'nce engellendi. 



İstanbul Müftülüğü kararla ilgili gerekçe sunmazken kararın altında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran imzası yer aldı. 



Uygulamayla ilgili yazıda "Samanyolu TV ve Mehtap TV olarak Ramazan ayı boyunca Üsküdar'daki Küçük Selimiye Camii veya Valide Atik camilerinden birinde 17.06.2015 tarihleri arasında yayınlamayı planladığınız iftar programı 'İftar Zamanı' ve sahur programı 'Gecenin Bereketi' adlı canlı yayın programlarınız için çekim izni talep edilen ilgili yazınız incelenmiş olup, talebiniz müftülüğümüzce uygun görülmemiştir" ifadeleri kullanıldı. 



İstanbul Müftülüğü'nün STV'ye vermezken, iktidara yakın atv'ye Sultanahmet Meydanı'nda, TRT 1'e Eyüp Camii avlusunda, Show TV'ye ise Eminönü Yeni Camii'nde yayın yapmasına izin verdiği öne sürüldü. 



STV'den yapılan açıklamada ise "İstanbul Müftülüğü yetkilileri, 'Ramazan ayı içerisinde camilerde yayın yapabilmek için aranan kriterler nedir?' sorularına cevap vermekten kaçındı. Telefona çıkan İstanbul Müftülüğü'nden yetkililer, bu kriterleri, caminin durumu, ortamın müsaitliği, yeri ve mekânı ile birlikte programın içeriği olarak sıraladı. Medya kuruluşuna göre izin durumunun fark edip etmeyeceği ile ilgili sorulara ise 'hayır' cevabını verdi. Yetkililer, Samanyolu Grubu'nun yapmış olduğu bu seneki başvurunun gerekçe gösterilmeksizin kabul edilmemesini ve geçen yıl Ramazan ayının ortasında Üsküdar Selimiye Camii avlusundan çıkarılması ile ilgili hatırlatmalara cevap vermekten kaçındı" denildi.



Cemaatin kanallarına yayın engeli!



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin