Cemaat medyası davet edilmedi, Bakan basın özgürlüğünü savundu

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "'Türkiye'de basın özgürlüğü yoktur' denmesi doğrusu benim içime sinmiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cemaat medyası davet edilmedi, Bakan basın özgürlüğünü savundu

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ABD'nin başkenti Washington'da düşünce kuruluşu German Marshall Fund'da düzenlenen konferansta konuştu.



Bozkır, bir süredir AB ve ABD'de Türkiye'nin imajının bazı yanlış bilgilerden kaynaklı olarak zarar gördüğünü belirterek, Türkiye'deki basın özgürlüğü konusuna da değindi.



Türkiye'deki tutuklu gazetecilerle ilgili 100, 150 gibi rakamların ifade edildiğini bildiren Bozkır, ancak Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ile Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'nun (TGDP), Türkiye'de yaptıkları temaslar sonrasında sadece 11 kişilik liste sunabildiğini söyledi. Listedeki isimlerden örnekler veren Bozkır, bu kişilerin gazetecilik mesleğinden dolayı değil, terörle bağlantı, bombalama olayları gibi suçlar nedeniyle yargılandığını kaydetti.



Bir gazetecinin Washington Büyükelçiliği'nde düzenlenen basın toplantısına bazı basın kuruluşlarının neden çağırılmadığını sorduğu Bozkır, Türkiye'de 7 bin gazete, 258 televizyon bulunduğunu, her türlü fikrin gazetelerde yazılabildiğini, karikatürler çıktığını, televizyonlarda tartışma olduğunu belirterek, "Böyle bir ortam varken 'Türkiye'de basın özgürlüğü yoktur' denmesi doğrusu benim içime sinmiyor" dedi.



Bozkır'ın ABD temaslarının ardından Washington Büyükelçiliği’nde düzenlenen basın toplantısına, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Cihan Haber Ajansı, Zaman gazetesi, Bugün gazetesi ve Samanyolu Televizyonu davet edilmemişti. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin