Cem Yılmaz'ın reklam galibiyeti

Ünlü komedyen, Hülya Avşar, Beyaz ve Murat Boz’u solladı.

Google Haberlere Abone ol
Cem Yılmaz'ın reklam galibiyeti

Bankacılık sektöründe yaşanan sıkı rekabet reklamlara da yansırken, bankalar marka yüzlerini komedyen ve oyunculardan seçmeye devam ediyor. İş Bankası’nın başlattığı banka reklamlarında komedyen ve ünlü isimlere yer verme kervanına Denizbank, Vakıfbank, Finansbank, HSBC, Odeabank, Garanti, ING, Halkbank, TEB, Akbank ve son olarak A Bank da katıldı.



Bankaların yeni ürünlerini tüketiciye aktarmak için kullandığı iletişim planlarında başrolü alan ünlü oyuncu, komedyen, sanatçı ve sporcuların yazılı basındaki haber yansımaları ise, Medya Takip Ajansı Interpress tarafından mercek altına alındı.  Banka reklamlarında 2008 yılında Tolga Çevik ile başlayan ünlü rüzgarı, Beyazıt Öztürk, Mustafa Denizli, Türkan Şoray, Rutkay Aziz, Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ile devam edip, Şafak Sezer, Olgun Şimşek, Gülse Birsel, Cem Yılmaz, Murat Boz ile en son olarak Kıvanç Tatlıtuğ, Yetkin Dikinciler ve Mert Fırat’ın da ekrana çıkmasıyla birlikte 25’e ulaştığı belirlendi. Ünlü isimlerin rol aldığı bu reklamlar şimdiye kadar yazılı basında toplam 700’e yakın habere konu olduğu saptandı.



Cem Yılmaz’ın reklamları haberin zirvesinde



Interpress’in 2012 yılı başından bu yana TV’de yayınlanan banka reklamlarına yönelik yaptığı araştırmada, ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberlerde, ilk sırada ekranda ‘Servet Bey’ karakteriyle boy gösteren Cem Yılmaz’ın yer aldığı ortaya çıktı.  Cem Yılmaz’ın oynadığı reklamlar toplam 153 haberde yer alırken, Beyazıt Öztürk, Erdal Özyağcılar ve Sedef Avcı’nın rol aldığı ‘Issız Ada’ konseptiyle yayınlanan reklamlar 89 haberle ikinci oldu. Hülya Avşar’ı ‘Pardon ne bank’ dediği reklam filmi ile Murat Boz’un Aslı Tandoğan ile ‘Paraf’ kartını tanıttığı reklam filmi 58’er kez haber olarak üçüncü ve dördüncü sırayı paylaştılar. ‘Zıt İkizler’ karakterlerini canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ ile İlker Ayrık’ın oynadığı reklam filmi, gösterime girdiği kısa süre içinde 46 habere ulaşarak ilk beş içinde kendine yer bulurken, daha üst sıralara tırmanarak sıralamayı değiştirebileceği sinyallerini de verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin