Cem Yılmaz'dan Ahu Yağtu'ya yeni nafaka hamlesi

Eski eşi Ahu Yağtu'nun dolarla nafaka istemesinin ardından Cem Yılmaz harekete geçti. Yılmaz'ın bu hamlesi, Yağtu'yu zora sokacak.

Google Haberlere Abone ol
Cem Yılmaz'dan Ahu Yağtu'ya yeni nafaka hamlesi

Ünlü komedyen Cem Yılmaz ile eski eşi Ahu Yağtu arasındaki nafaka davası devam ediyor. Cem Yılmaz ile Ahu Yağtu 2012 yılında evlendi. Çiftin bu evliliğinden bugün 9 yaşında olan ‘Kemal’ adında oğulları dünyaya geldi. Oğlu Kemal için ödediği 10 bin dolarlık nafakanın 70 bin liraya düşürülmesini talep eden Yılmaz'ın, talebi İstinaf Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Ünlü komedyen kararı Yargıtay’a taşıdı. Komedyenin avukatı “Annenin eşit oranda çocuğun yaşam idamesini sağlaması gerekir. O da 10 bin dolar versin” dedi.

Ahu Yağtu haklı bulunmuştu

Cem Yılmaz, oğlu Kemal için eski eşi Ahu Yağtu’ya ödediği 10 bin dolarlık nafakanın liraya çevrilmesi için dava açmış ve nafaka olarak 70 bin lira ödemesine hükmedilmişti. Ancak Yağtu, yerel mahkemenin bu kararına itiraz ederek dava dosyasını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne (İstinaf Mahkemesi) taşıdı.

Yağtu’nun dilekçesinde, Yılmaz’ın işlerinin arttığını, Avrupa’da stand-up gösterileri yaptığını ve Türkiye ve yurt dışında taşınmazlarının olduğunu belirtildi. İstinaf Mahkemesi, Ahu Yağtu’yu haklı bularak yerel mahkemenin kararının tamamen kaldırılmasına hükmetti.

'Anne de çocuğa 10 bin TL versin'

Cem Yılmaz, İstinaf Mahkemesi’nin aleyhine verdiği karara avukatı Rengin Gönenç aracılığıyla itiraz ederek davayı Yargıtay’a taşıdı. İstinaf Mahkemesi’nin Türkiye’deki ekonomik koşulları göz önüne almadan kararı bozduğunu itiraz dilekçesinde belirten Gönenç şu ifadeleri kullandı:

“Yasa gereği 2018’den beri müvekkilin kira gelirleri dahil tüm gelirleri döviz kurundan değil, Türk lirası cinsindendir. Doların Türkiye’de öngörülmeyen artışı hakkaniyete aykırılık oluşturmaktadır. Müvekkil kadar anne Ahu Yağtu’nun da eşit oranda çocuğun yaşam idamesini sağlaması gerekir. O zaman annenin de çocuğuna 10 bin dolar vermesi lazım. Çocuğun eğitim, sağlık ve genel giderleri karşılandıktan sonra annenin de vermesi karşılığında toplam aylık 20 bin dolar nafakasının olması adil mi? Hangi çocuk ayda 20 bin doları yeme ve içme masrafı olarak harcar? Bu nedenle İstinaf Mahkemesi’nin kararını temyiz ederek dosyayı Yargıtay’a taşıdık.”

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin