Cem Medya'da 'Tuzluçayır' depremi! Bir yönetici daha istifa etti!

Cem Radyo genel yayın yönetmeni, istifasını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Cem Medya'da 'Tuzluçayır' depremi! Bir yönetici daha istifa etti!

Fettulah Gülen ve İzettin Doğan'ın ortak projesi olan cami-cemevi projesine karşı Tuzluçayır halkına yapılan polis şiddeti Cem Medya çalışanlarının da tepkisine neden oldu. 



Dün '3 Renk' programının sunucusu Hasan Ali Sezer'in istifasının ardındna bugün de Cem Radyo Genel Yayın yönetmeni Cüneyt Yılmaz istifa etti.



Cem Radyo  Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Yılmaz, istifasını şu ifadelerle duyurdu: "8 Eylül günü Ankara Tuzluçayır’da yaşanan olaylar, ve sonrasında gelişen tepkisel olaylardan son derece rahatsız olduğumu belirtmek isterim.



Cami-Cemevi-aşevi projesine tepki veren kitleye yapılan polis saldırısı, ve bu konuda hiçbir açıklama yapmayan bir kişinin kurumunda çalışmaktan son derece rahatsızım.

Aleviler’e sorulmadan böyle bir çalışmaya girilmesi, gezi parkında yapılan topçu kışlası olayını akıllara getirdi, ben dahil tüm çevrem, alevi ve demokratik çevreler o olaylara tepki verirken, bu olaylara sessiz kalmayı kendi adıma hazmedemem.



Fettullah Gülen’in bütçe sağladığı bu proje hiçbir şekilde beni temsil etmemektedir, ve etmeyecektir.



Aleviliği kalıplara sığdırmaya çalışan zihniyetin asla doğru yolu bulamayacağına eminim.



Aleviliğin kökeninin gerektirdiği gibi, elbette tüm renkler ve kültürler bir arada olmalı, ancak bu olay kimsenin tekelinde olamaz. Cami-Cemevi-Aşevi projesinin kardeşliğin simgesi olacağına 1 kişi karar veremez.. 



Ve ben bu sebeplerden ötürü Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığım CEM RADYO’dan 10 Eylül 2013 tarihinde istifa ediyorum. Bu tutumu sergilemeyen çalışma arkadaşlarım’ı asla zan altında bırakmadığımı ve kendilerini canım gibi çok sevdiğimi de eklemek isterim. Bu tutum karşısında aynı reaksiyonu vermeyen arkadaşlarım kesinlikle suçlanamaz..



Saygılarımla… Cüneyt YILMAZ"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin