Cem Küçük'ün '17 Aralık'tan sonra ortadan kayboldu' iddiasına eski bakandan yanıt!

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Star gazetesi Cem Küçük'ün o iddiasına sert yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Cem Küçük'ün '17 Aralık'tan sonra ortadan kayboldu' iddiasına eski bakandan yanıt!

Star Gazetesi yazarı Cem Küçük, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Samsun Canik’te yaptığı salon konuşmasında; “ 19 Aralık 2013 gecesi yaşanan olayları anlatıyorum bunlar yüzde yüz doğru olaylar” diyerek iddialarda bulunmuştu. Cem Küçük'ün iddiaları şöyleydi:



1) “19 Aralık akşamı (doğrusu 17 Aralık akşamı ) Sadullah ERGİN ortalıkta yoktu. Gece 23.00 gibi polisler eşliğinde Başbakanın önüne getirildi.”



2) Sayın Başbakanın Sadullah ERGİN’e hitaben “Bu yasaların değişmesi lazım, yani HSYK ‘nın değişmesi lazım, tedbir almamız lazım. Polislerde bazı değişiklikler yapmamız lazım. Bunları hazırla Meclise getir.” dediğini, benimde “Sayın Başbakanım ben bu söylediklerinizi yapamam, siz beni görevden alın. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığım söz konusu, siz beni Hatay’a gönderin. Ya istifa ederim yada beni görevden alın”



Bu iddialara karşı Sadullah Ergin'den konuya ilişkin yazılı açıklama geldi. Ergin, "Dile getirilen iddiaların tamamı afaki , gerçek dışı ve iftiradır." diyerek şunları söyledi:



Olayların oluş şekli aşağıdaki gibidir;



1) Olay akşamı Başbakanlık resmi konutta yapılan tüm toplantılarda bulundum. Saat 03.00’e kadar resmi konuttaydım. O saatte kendi ikametime geçtim. Yarım saat sonra başka bir konu için tekrar davet edildim, ve tekrar resmi konuta döndüm. Olay bundan ibarettir. Bu konu daha önce de dile getirilmiş ve tarafımdan 23.05.2014 tarihli basın açıklaması ile tekzip edilmiştir.



2) Sayın Başbakanın “ yasaların değiştirilmesi yönündeki” talebine karşılık “ben yapamam, beni Hatay Büyükşehir’e aday yapın beni oraya gönderin” mealindeki sözler tamamen iftiradan ibarettir.



Öncelikle;



• Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı KESİNLİKLE tarafımdan talep edilmemiştir. Bir GÖREV olarak şahsıma TEVDİ edilmiştir.

• Olayın geçtiği iddia edilen 19 Aralık 2013 akşamı “BENİ HATAYA GÖNDERİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU” şeklinde bir konuşmanın olma ihtimali yoktur. Zira benim Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım 03 Aralık 2013 günü yapılan AK PARTİ MECLİS GRUP TOPLANTISINDA bizzat Sayın Başbakan tarafından ilan edilmiştir.

• Birkaç gün içinde adaylık nedeniyle görevden ayrılacak olan bir bakana, Sayın Başbakan tarafından kanunların değiştirilmesi ile ilgili bir telkin yapılmadığı gibi benimde iddia edilen şekliyle cevap vermem söz konusu olmamıştır.



3) İddia edilen diyalog sonucu olarak 19 Aralık 2013 akşamı görevden alındığım şeklindeki sözler de gerçek dışıdır.



Şöyle ki;



*Kabine değişikliği 26 Aralık 2013 günü yapılmıştır.

*Kabineden Belediye Başkan adayı olan 3 Bakan ( Binali YILDIRIM, Fatma ŞAHİN, Sadullah ERGİN) aday oldukları için birlikte görevden ayrılmışlardır.

*Aynı kabine değişikliğinde toplam 10 bakanlıkta görev değişikliği yapılmıştır. Yüzde yüz doğru denilerek iddia edilen olayların bir teki dahi doğru değildir.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin