Celile Hanım ile Yahya Kemal aşkı roman oldu

Aysel Hacır'ın yeni kitabı 1900'lü yılların başındaki İstanbul'una götürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Celile Hanım ile Yahya Kemal aşkı roman oldu

Aysel Hacır'ın 'Celile Hanım' adıyla çıkacak yeni kitabı tarihi roman meraklılarını 1900'lü yılların başındaki İstanbul’una götürüyor.Celile Hanım’le Yahya Kemal arasında yaşanan aşkı anlatıyor.



Romanında edebiyat dünyasının pek çok ismini bir araya getiren Aysel Hacır, Celile Hanım'la Yahya Kemal arasında yaşanan aşk hikâyesini romanına konu ediyor. Romanın öne çıkan karakterlerinden biri de Nazım Hikmet. Annesiyle Yahya Kemal'in tanıştığı dönemde henüz on üç yaşındadır Mehmet Nazım. Bahriye Mektebi’nde öğrenci olduğu dönemde Yahya Kemal’in derslerine de giren Mehmet Nazım, şiir yazmaya da bu dönemde başlar. Celile Hanım'ın Yahya Kemal’e olan aşkı, kopma noktasına gelmiş olan evliliğini bitirmesine yardımcı olur. 



Yahya Kemal'le evlilik planları yaparak pembe düşlerle aşklarını yaşamaya devam ederler. Zaman geçer, Dünya Savaşı'ndan henüz çıkmış olan Osmanlı Devleti parçalanmanın eşiğine gelir. Osmanlı Devleti’nin son dönemine de tanıklık eden romanda âşıkların mutlu günleri de siyasi çalkantıların gölgesinde kalır. Celile Hanım’ın Yahya Kemal'le olan birlikteliği dedikodulara sebep olur, bu ilişki artık genç bir delikanlı olan Nazım’ı da rahatsız etmektedir. Hem yaşanana siyasi olaylar hem de nikâhları geciktikçe dozu artan dedikodular âşıkların mutlu zamanlarını çıkmaza sokar. Bu kitabı daha önce İnkılap Yayınları'nda editör olarak çalışmış Tansel Mumcu hazırlıyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin